Krivokapić: “Napadom na mitropolita Joanikija, Milo potvrdio da iz veličanstvenih litija nije naučio ništa…”

0

Predsednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić osudio je izjavu crnogorsko predsednika Mila Đukanovića o mitropolitu Joanikiju.

“Napadom na mitropolita Joanikija (predsednik) Đukanović potvrđuje da iz veličanstvenih litija nije naučio ništa i da je diskriminatorski odnos prema SPC politika partije koju vodi”, rekao je Krivokapić.

“Osećam potrebu da osudim nedolično i primitivno obraćanje predsednika Đukanovića prema Mitropolitu crnogorsko-primorskom. Crna Gora neće biti država u kojoj će biti diskrminisan bilo ko, posebno ne najmnogobrojnija verska zajednica u državi”, dodao je Krivokapić.

Podsetimo, mitropolit Joanikije je nedavno pohvalno govorio o istoričaru Aleksandru Rakoviću, a Đukanović je, odgovarajući na novinarska pitanja, prokomentarisao Joanikijevu pohvalu pomenutom istoričaru rečima „besposlen pop i goveda krsti“.

“Teško je tu nešto pametno prokomentarisati. Dobro je da sam čuo da postoji makar još jedan čovek na planeti kome trućanja kvazi istoričara mogu biti inspiracija. Sramota je takvu osobu nazivati istoričarem, a još veća je da bilo ko od odgovornih ljudi u tome može pronalaziti uzor za definisanje svojih stavova”, poručio je juče Đukanović odgovarajući na novinarska pitanja.