Krivokapić na poziv Brnabić 2. i 3. novembra u zvaničnoj poseti Srbiji

0

Predsednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić boraviće 2. i 3. novembra u zvaničnoj poseti Srbiji, gde ide na poziv predsednice Vlade Republike Srbije Ane Brnabić, objavila je Vlada Crne Gore, prenose Vijesti.

Vlada je danas na sednici utvrdila platformu za zvaničnu posetu, tokom koje su planirani susreti sa najvišim državnim zvaničnicima Srbije.

U delegaciji su Krivokapićevi savetnici Vanja Radević, Ivan Šikmanović i Nikola Zečević, zatim Ana Ražnatović, otpravnik poslova u Ambasadi Crne Gore u Srbiji i Ivana Malović, šefica kabineta premijera, pišu Vijesti.

„Zvanična poseta predsednika Vlade … biće u funkciji jačanja bilateralnih odnosa, kao i unapređenja političkog dijaloga i ukupne saradnje. Poseta predstavlja i priliku da se istakne važnost stabilnog i sigurnog regiona, kao i značaj njegove jače integracije kroz mehanizam Berlinskog procesa, kojim se učvršćuje evropska perspektiva Zapadnog Balkana. Imajući u vidu krizu nastalu usled pandemije kovid 19, poseta će biti odlična prilika za razgovor o modelima usmerenim na prevazilaženje zdravstvenih, ekonomskih i drugih izazova uslovljenih pandemijom sa kojima se obe države suočavaju,“navodi se između ostalog u dokumentu u vezi posete.