Iz Kabineta predsednika Vlade Crne Gore Zdravka Krivokapića oglasili su se povodom aktuelne političke situacije.

Kula neistina koja je bila osnov za konstrukciju manjinske Vlade, urušava se do temelja, ukazuje se u saopštenju Kabineta predsednika Vlade Crne Gore Zdravka Krivokapića i napominje da se je netačna agresivna propaganda da međunarodna zajednica navodno stoji iza ovog neozbiljnog projekta.

„Kula neistina koja je bila osnov za konstrukciju manjinske Vlade, urušava se do temelja. Agresivna propaganda, da međunarodna zajednica navodno stoji iza ovog neozbiljnog projekta, ispostavlja se kao netačna. Očigledno je da su inicijatori ovog pokušaja, uporno i duže vreme, širili netačne informacije ambasadama i drugim relevantnim međunarodnim adresama, dok su u punom kapacitetu participirali u radu aktuelne Vlade i isticali ga kao funkcionalno i najbolje rešenje tranzicionog perioda na evropskom putu. Takođe, istovremeno su se i javno hvalili ekonomski rezultatima i reformom „Evropa sad“, koja donosi veće plate i bolji standard građana, što je rezultat rada njihovih kolega. Sada su na istoj strani sa onima koji bolje uslove života građana nisu htjeli, nego su program osporavali, čime ugrožavaju ekonomske reforme“, navodi se u saopštenju, prenose „Vijesti„.

Navodi se i da, „kako funkcioniše Memorandum i potpisinici istog, vidimo na nekoliko primeera, od glasanja za budžet do potpisivanja inicijative poslanika za izglasavanje nepoverenja aktuelnoj Vladi“.

„Kakva je perspektiva i kako bi ovaj eksperiment funkcionisao kroz Izvršnu vlast, uz kontrolu i podršku DPS-a, ne treba se dalje osvrtati. Težiti da u predvoru implementacije programa „Evropa sad“, političke inicijative, saveze i dalju sudbinu gradite sa onima koji su taj projekat javno osporavali i na kraju glasali protiv istog, može samo neko ko nije ni malo odgovoran prema građanima Crne Gore“.

Navodi se i da „istovremeno, potencirajući političku, ustavnu i ekonomsku nestabilnost, a javno sve te akcije predstavljati avangardnom evolucijom, može samo neko ko je dužan prema poraženom režimu“.

„Uz sve to, pozivajući se na legitimitet, dok u DPS-ovskom maniru planirate ustavni puč, dovoljno govori koliko je ucena velika i koliko se nalogodavcima žuri. Sada je tek jasnija i Đukanovićeva aluzija na koga je mislio kada je tvrdio da se će se, po dogovoru, inicijativa za nepovjerenje Vlade opet formalizovati. Kad ste već toliko opterećeni brigom da je neko vezan za fotelju, imate priliku da javno demonstrirate kako vi niste time opterećeni, tako što ćete vratiti mandat, a zatim i na izborima konsultovati građane Crne Gore. No, vaša nastojanja da radije izvršite ustavni puč, zapravo govori da ste apsolutno svjesni što građani misle o vašoj avangardnoj ulozi“, navodi se u saopštenju Kabineta premijera.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.