Današnji „premijerski sat“u crnogorskoj Skupštini, kada premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić odgovara na pitanja poslanika otpočeo je oštrom polemikom sa poslanikom Demokratskog fronta (DF) Milana Kneževića, koji ga je pitao da li ima saznanja o delovanju Stevana Simijanovića u Crnoj Gori, prenose Vijesti.

Krivokapić je rekao da je crnogorsku Vladu lično izabrao i da nikada o njenom sastavu nije razgovarao sa Stevanom Simijanovićem.

“Jedino što mogu da kažem je da apsolutno niko nije izabrao ovu Vladu, do ja lično”, rekao je premijer Crne Gore u Skupštini, navodeći da o tome nikada nije razgovarao sa Simijanovićem i da DF od 4. decembra radi protiv Vlade.

On je istakao da je indikativno da je Knežević kao predsednik Odbora za bezbednost i odbranu postavio pitanje o Simijanoviću, s obzirom na to da je odlukom tog Odbora vršeno kontrolno saslušanje, kada su odboru bila dostavljena sva saznanja u vezi imenovanog:

“…i kada ste imali mogućnost da raspravljate u vezi svih detalja. S obzirom na to da su u pitanju tajni podaci navedeno kontrolno saslušanje je održano u skupštinskog gluvoj sobi, kojom sednicom ste vi najverovatnije i predsedavali”, rekao je Krivokapić, obraćajući se Kneževiću.

Međutim, Knežević je pokazujući sliku Stevana Simijanovića, rekao da je učestvovao u formiranju Vlade i u izbacivanju DF-a iz Vlade.

“Ovaj mladi čovek, naše gore list, se pojavljivao periodično u septembru, decembru i januaru kada su se prelamale ključne stvari oko formiranja Vlade”, rekao je Knežević.

Dodao je i da ga građani pitaju da li u „Vladi mogu biti ljudi koji su 30. avgusta glasali za DPS ili satelitske stranke, da li je moguće da je glavna pregovaračica sa EU bila savetnica Duška Markovića, da li su ambasade učestvovale u formiranju Vlade…“

“Sve se to filuje u narativ – strah od povratka Mila Đukanovića. Želim da poručim da se Đukanović nikad neće vratiti. To su pokazali izbori u Nikšiću i Herceg Novom. Pozivam vas da formiramo anketni odbor da istražimo kako je zaradio svoj prvi milion“, rekao je Knežević.

On je nakon Krivokapićevog, rekao da su na kontrolnom saslušanju raspravljali o kontaktima Dritana Abazovića i GP URA koji nisu krili da su se gledalii sa njim.

“Problem je ko se još gledao sa njim i uticao da ima VIP status u Crnoj Gori. Vi tvrdite da se niste gledali, a ja tvrdim da jeste. Pozivam vas da zajedno odemo na poligraf. Ako se vi ne budete sretali sa njim, ja ću da podnesem ostavku, a ako se vi budete sretali sa njim, predlažem da vi podnesete ostavku”, rekao je Knežević, obraćajući se crnogorskom premijeru.

Knežević je rekao da se sa „Simijanovićem sastajao i biznismen Miodrag Daka Davidović“.

On tvrdi da je Simijanović u stvari “spoljni savetnik u Stejt Dipartmentu u ambasadi Beču, pri misiji OEBS-a”.

Krivokapić je rekao da je spreman da ide na poligraf.

„Ne mogu da shvatim ovakve konstatcije. Nikad se nisam sreo sa Simijanovićem, možda u prolazu sam se sreo, ne znajući ko je i šta je. Ako želite da pravite pozorište u kući na pogrešnoj ste adresi. DF pokušava od 4.decembra da okrene narod protiv ove vlade. Ona je narodna i nikakav pokušaj DF koji je učestao, stalan i sa neverovatnim pritiskom neće proći. Zna se zašto ste napravili ovu aferu kao i aferu koja je već pripremljena. Neće vam to proći to vam ja garantujem, jer istina pobjeđuje, a ne insinuacije. Možemo da idemo na poligraf bez ikakvog opterećenja“, odgovorio je Krivokapić.

Knežević je potom istakao da mu je drago da se je Krivokapić priznao da se sa Simijanovićem video, „makar i slučajno“.

„Ovaj čovek, ova lutalica, probisvet, došao je u poziciju da opredeljuje ko može da dođe u Vladu, a ko ne može. Ovaj čovek se sastajao sa najvećim zvaničnicima Vlade, nažalost i sa predstavnicima Mitropolije crnogorsko-primorske što je veoma opasno, imajući u vidu ko ljude koji su mu bili posrednici“, rekao je Knežević.

https://www.nstore.rs/product/nedeljnik-pretplata-na-elektronsko-izdanje-za-inostranstvo/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.