Krivokapić: “Ja dolazim na Cetinje bez obezbeđenja, neka mi svaki komita lično kaže šta sam ja to uradio protiv Crne Gore”

0

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić kazao je da će ustoličenje mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija biti organizovano na Cetinju 4. septembra i “da taj događaj ne mogu sprečiti pojedinci kojima čitav život nešto smeta”, prenose Vijesti.

“U Crnoj Gori ustoličenje mitropolita je jedan od najdostojnijih činova koji se dešava i naravno to je sve narodna volja. I tu svenarodnu radost ne mogu sprečiti pojedinci kojima čitavog života nešto smeta. Mogu da pišu mogu da se protive ali ne mogu da ometaju određene događaje koji će se desiti to vam tvrdim i bez obzira ko šalje takve poruke on je na pogrešnom zadatku. Da li se njemu sviđa crkva, premijer, to je njegov lični problem”, rekao je Krivokapić tokom radne posete Pljevljima.

Krivokapić je rekao da država mora da pokaže da je institucija kojoj se veruje i koja je jača od bilo koga ko pokušaja da poremeti sve u Crnoj Gori.

“Da li ste čuli i u jednoj državi sveta da se takva ceremenoija održava pod pažnjom pretnji, zastrašivanja ‘ne možete doći na Cetinje’. Ja vam tvrdim doći ću na Cetinje bez obezbeđenja. Neka svaki komita koji ima nešto protiv mene, lično mi kaže šta sam ja to uradio protiv Crne Gore, a to što se njemu ne sviđa moj izgled to je njegov problem. Mi pričamo o institucijama sistema, institucije su i predsednik države, predsednik Vlade i predsednik Skupštine Crne Gore i svaki građanin koji želi da prisustvuje nekoj svečanosti. Ako to nekome treba da bude prilika da pokaže,da postoji još neka moć koja je izvan institucija sistema, a to se radi organizovano, mislim da se taj grdno prevario”, rekao je Krivokapić.