Protesti u CG, Krivokapić i Bečić poručili: “Nećemo dozvoliti povratak DPS-a i onih koji su ovu zemlju godinama sistemski urušavali”

1
Foto Twitter/Zdravko Krivokapić

Predsednik Vlade Crne Gore Zdrakvo Krivokapić poručio je da će se on i predsednik Skupštine Aleksa Bečić zajedničkim snagama boriti da sačuvaju izbornu volju građana, pošto je vlada zatražila skraćenje mandata Skupštine.

U Podgorici je završen skup građana koji se protive inicijativi za formiranje manjinske Vlade Crne Gore, sa kojeg je poručeno da će okupljanje biti nastavljeno i sutra sa ciljem odbrane pobede na izborima 30. avgusta 2020. godine, prenose mediji.

“Nećemo dozvoliti povratak DPS-a i onih koji su ovu zemlju godinama sistemski urušavali. To je naša obaveza i od toga nećemo odustati”, napisao je Krivokapić.

Skupština Crne Gore prvo će raspravljati o skraćenju mandata na zahtev vlade, što je uslov za raspisivanje vanrednih izbora, pa tek onda o izglasavanju nepoverenja vladi što je uslov za formiranje manjinske vlade za koju se zalaže koalicija koju predvodi potpredsednik vlade Dritan Abazović.

Sednice će se održati 3. i 4. februara.

Večeras su održani protesti gradjana u nekoliko gradova zbog odluke Abazovićeve koalicije.

1 KOMENTAR

Comments are closed.