Krivokapić: “Dobijao sam preteće poruke od kriminalnih klanova…”

0
Kenzo TRIBOUILLARD / AFP / Profimedia

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić rekao je da je i on dobijao preteće poruke od kriminalnih klanova, prenose Vijesti.

Rekao je da je broj članova obezbeđenja potpredsednika Vlade, Dritana Abazovića povećan zbog ozbiljnih prijetnji koje dobija.

Zbog informacije da pripadnici kavčkog klana planiraju likvidaciju, Abazovića čuvaju specijalci naoružani dugim cevima, a njegovo obezbeđenje zadužilo je blindirani automobil.

Kako prenose Vijesti, povećan je i broj pripadnika Sektora za obezbeđenje ličnosti i objekata, koji su raspoređeni oko zgrade u kojoj Abazović stanuje, ali i na mestima na kojima boravi.

Kavački klan pretio je Abazoviću i nakon parlamentarnih izbora 2020. godine, nakon što je odbio sastanak sa njima. Nedjeljnik “Monitor” tada je objavio da mu je tada stiglo upozorenje: “Videćemo se ovako ili onako”.

Kako prenose Vijesti, iz izvršne vlasti je rečeno da je tu poruku poslao jedan od navodnih vođa kavačkog kriminalnog klana Radoje Zvicer.

Poruka je navodno stigla nakon što je Abazović odgovorio da nema razloga da se viđa ni sa jednim pripadnikom organizovanih kriminalnih grupa, jer nemaju dodirnih tačaka.

Krivokapić je odgovarajući na pitanja novinara nakon premijerskog sata rekao da je zadovoljan rezultatima Vlade za pet meseci i da su oni kolosalni.