Svi poslanici nove parlamentarne većine u Crnoj Gori podržali su lidera koalicije „Za budućnost Crne Gore“ Zdravka Krivokapića za mandatara za sastav nove Vlade Crne Gore.

Prethodno je održana konstitutivna sednica za izbor novog saziva crnogorskog parlamenta.

Na konstitutivnoj sednici verifikovani su mandati 81 poslanika.

Socijaldemokrate i Bošnjačka stranka su osvojile po tri mandata, SDP dva, “Crno na bijelo” četiri, Albanska koalicija – Jednoglasno jedan mandat, DPS 30, koalicija “Za budućnost Crne Gore” 27, Albanska lista jedan, i koalicija “Mir je naša nacija” deset mandata.

https://www.facebook.com/DemokratskiFront/photos/a.949298611809816/4447868928619416/?type=3

Jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević rekao je na današnjoj konstitutivnoj sednici Skupštine Crne Gore da DF predlaže da lider koalicije “Mir je naša nacija” Aleksa Bečić bude predsednik Skupštine, a nosilac liste koalicije “Za budućnost Crne Gore” Zdravko Krivpokapić mandatar buduće Vlade.

“Nas ne interesuju fotelje, interesuje nas samo budućnost Crne Gore i svih njenih naroda”, rekao je Knežević, prenose Vijesti.

Predsedavajući Miodrag Lekić je pozvao da se dostavi pisani predlog deset poslanika, kako bi se izjasnili o predlogu DF-a.

Deo poslanika Demokratskog fronta nije prisustvovao intoniranju državne himne Crne Gore na početku današnje konstitutivne sednice 27. saziva Skupštine Crne Gore.

Na konstitutivnoj sednici verifikovani su mandati 81 poslanika.

Socijaldemokrate i Bošnjačka stranka su osvojile po tri mandata, SDP dva, “Crno na bijelo” četiri, Albanska koalicija – Jednoglasno jedan mandat, DPS 30, koalicija “Za budućnost Crne Gore” 27, Albanska lista jedan, i koalicija “Mir je naša nacija” deset mandata.

“Sve izborne radnje su sprovedene u skladu sa zakonom, zahvaljujem svima koji su u tome učestvovali. Predstavnici međunarodnih organizacija su pratili izbore i nisu utvrdili veće nepravilnosti. Akreditovanih medija je bilo 35”, saopštio je predsednik Državne izborne komisije Aleksa Ivanović.

Nova vlast ne treba da svoj legitimitet zasniva na negaciji svega urađenog prije, rekao je predsedavajući Lekić.

“Ono što je negativno zahteva radikalan diskontinuitet. Neće biti revanšizma ali će biti realizacije poglavlja 23 i 24. Ne bi bilo dobro da brkamo te obaveze i da znamo da smo dužni da gradimo crnogorsko društvo prema evropskim standardima i tradicionalnom crnogorskom idealu da se gradi zemlja kao poštena kuća. Zato očekujem da će ova Skupština biti mesto pluralizma, legitimnog, konfrontacija ideja, ali i mesto sinteze, dogovora. Sve što je interes Crne Gore potrebno je da ovde postignemo kao konsenzus, to nismo imali ranije”, kazao je Lekić.

Nisu nas građani izabrali da se nadgornjavamo nego da rešavamo probleme, poručio je on.

Konstatovane su ostavke koje su podneli Zoran Pažin iz DPS-a i Stevan Katić iz koalicije “Mir je naša nacija”.

Poslanik Milan Knežević je građanima čestitao slobodu izvojevanu “pod barjacima hrabrosti i nepokolebljivosti.”

“Tu slobodu niko neće ugroziti niti će je dovesti u pitanje, niti će se želje hiljada i hiljada građana koji su glasali promene, za budućnost Crne Gore naći kao gubitnici”, poručio je Knežević.

https://www.nstore.rs/product/nedeljnik-pretplata-na-elektronsko-izdanje-za-inostranstvo/
https://www.nstore.rs/product/godisnja-pretplata-na-magazin-nedeljnik/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.