Krivokapić: “Rekao sam ja idem u helikopter, idem na Cetinje i biću sa patrijarhom i mitropolitom…”

0

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić kazao je da će se u narednih sedam dana analizirati situacija oko dešavanja na Cetinju i poručio da “niko neće biti pošteđen”.

On je na konferenciji za novinare kazao da “svi oni koji su se ogrešili na bilo koji način” da će snositi odgovornost.

“U komandnom delu odgovornosti će biti preispiutan svaki čin svakog pojedinca koji je obezbijedio li nije obezbedio, uradio ili ne, delovao ili ne i to će u sledećih sedam dana biti urađeno i vi ćete biti informisani. Niko neće biti pošteđen, bez obzira koju funkciju ima i koja ga politička partija štiti”, poručio je Krivokapić.

Na pitanje ko je komandovao dešavanjima na Cetinju on ili direktor Uprave policije Zoran Brđanin, Krivokapić je odgovorio:

“Prelomni trenutak se desio u 4.30 sati ujutro kada sam rekao idem, ne interesuje me ko će da me štiti. Moj život ne vrijedi ni pare ako Crna Gora bude uvedena u građanski rat. Rekao sam ja idem u helikopter, idem na Cetinje i biću sa patrijarhom i mitropolitom. Tek tada je dio Uprave policije ili pošteno rečeno jedinstveno se pokazalo djelovanje komandnog sistema, krenuo komandni proces kojio je trajao negdje do 11 časova ujutro. Tada je komandi sistem prepušten profesionalcima. Ko treba da bude komandant onaj ko je profesionalac. Do tada nije postojao nijedan scenario koji je obećavao bilo kakvu nadu da se može nešto promijeniti. Da li je bilo ideja, bilo je ideja, ali mi živimo u periodu kada treba da pokažemo da nasilje ne treba da dominira nad mudrošću. Svi su željenli da vide silu i da se na sliu odgovori adekvatno. To se nije desilo i propali su planovi onih stratega koji su Crnu Goru 30 godina doveli u ovakvo stanje”, rekao je Krivokapić.

“Ustoličenje mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija je bio povod da određene strukture koje pripadaju određenom delu politike koja pokušava da od 30. avgusta prekroji rezultate izborne volje građana. To je bio važni trenutrak u kome je trebalo da se ostvari ono što nije ostvareno – destabilizacija Crne Gore, uvođenje nereda i haosa i nepoštovanje Ustava i zakona”, rekao je premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić na konferenciji za novinare, prenose Vijesti.

“Zahvaljući odlučnoj akciji koju je Uprava policije i svi policajci,sa Vojskom videli ste da je proteklo bez bilo kakvih povreda a u jednom trenutku je događaj tretiran kao rizičan sa nesagledivim posledicama”, rekao je Krivokapić.

Naveo je da muk koji dolazi zbog “pada tovara kokaina” ubeđuje da ništa nije slučajno.

“Ove sile koje žele da naprave državu kakva nikad nije bila. Crna Gora je država poštovanja u kojoj nema nasilja. Država je pokazala stabilnost i pokazalo se da nema te politike koja je za građane bitnija od politike mira. Nema ni pobednika ni poraženih dobili su svi građani jer su pokazali da su dostajanstveni”, rekao je Krivokapić.

Doao je da je napravljen iskorak po pomirenju i da nema podela po verskoj, nacionalnoj i ideološkoj pripadnosti.

“Trebamo da se delimo da smo ljudi i da nismo ljudi”.

Poručio je i da se “herojstvo ne dokazuje rečima, već delima”.

“Još jednom zahvalnost policiji koja je štitila i građane i slobodu veroispovesti” kazao je Krivokapić.

Dodao je da se Crna Gora okreće iskljućivo ekonomskim reformama i da Vladu od njenog konstituisanja prate rušenja.

“Istrajaćemo ne zbog politike već zato što znamo šta je najbolje za Crnu Goru. Očekujemo da broj dezinformacija napokon splasne”, kazao je Krivokapić.