“Kritike zbog moje čestitke Trampu licemerne, SAD su naš partner bez obzira ko je predsednik…”

0
Printscreen/YouTube/Nova24TV Slovenija

Slovenački premijer Janez Janša je danas objavio da su Sjedinjene Američke države Države strateški partner Slovenije te da se izborom Džoa Bajdena za predsednika ništa neće promeniti.

“Sjedinjene Države su naš strateški partner, sve vlade koje sam ja vodio gradile su sa SAD tesne i prijateljske odnose”, naveo je Janša na Tviteru, prenosi N1.

“Gradili smo tesne prijateljske odnose sa SAD bez obzira na to iz koje je stranke bio američki predsednik, a tako će biti i ubuduće. Zato je histerija onih koji su do sada umesto u Vašington odlazili u Moskvu sasvim suvišna”, naveo je Janša u tvitu.

Istakao je da njegovu čestitku dosadašnjem predsedniku Donaldu Trampu koju je uputio u sredu licemerno kritikuju slovenački opozicioni čelnici iz untrašnjepolitičkih razloga.

Pre toga Janša je u nekoliko tvitova ove nedelje izrazio uverenje da je Tramp na izborima pobedio, a u subotu se složio s onima koji osporavaju Bajdenovu pobedu te je napisao da su je proglasili mediji, a ne neko službeno telo, kao i da će se pravi rezultat znati tek nakon završetka sudskih postupaka.

Neki u Sloveniji smatraju da bi činjenica da je Janša jedan od vrlo retkih evropskih državnika koji je tokom američkih izbora izražavao otvorene simpatije za Trampa, pa mu čak i “čestitao” na pobedi dok su se još prebrojavali glasački listići, moglo oslabiti buduće odnose sa SAD kad Bajden preuzme dužnost.

PRETPLATI SE NA NEDELJNIK

AKCIJA: Dvogodišnja pretplata na štampano izdanje.

din.26.000 11.999

Šestomesečna pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 6.058 3.999

Jednogodišnja pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 12.116 7.500