Kraljica je otkazala planiranu dvodnevnu posetu Severnoj Irskoj nakon saveta lekara da bi trebalo da se „odmori narednih nekoliko dana“. Bakingemska palata je saopštila da je „kraljica nevoljno prihvatila lekarski savet da se odmori narednih nekoliko dana“.

„Njeno Veličanstvo je dobre volje i razočarana je što više neće moći da poseti Severnu Irsku, gde je trebalo da preuzme niz angažmana danas i sutra. Kraljica upućuje svoje najtoplije želje narodu Severne Irske i raduje se poseti u budućnosti.“

Kako je preneo Gardijan 95-godišnja kraljica odmara se u zamku Vindsor, gde je u utorak uveče dočekala poslovne lidere, tehnološke preduzetnike i političare na prijemu nakon vladinog investicionog samita. Među gostima koje je pozdravila, pored premijera, Borisa Džonsona, bio je i suosnivač Majkrosofta Bil Gejts.

Izvor blizak palati rekao je za CNN da njen zdravstveni slučaj „nije povezan sa kovidom“.

Trenutno nema smernica o tome da li će zdravstvena pitanja uticati na njene planove da krajem meseca prisustvuje događajima vezanim za konferenciju o klimatskim promenama Cop26 u Glasgovu. Ona je u sredu trebalo da počne dvodnevnu posetu Severnoj Irskoj. Uoči prijema na samitu za investicije u utorak uveče, održala je dva sastanka putem video linka iz zamka Vindsor, pozdravivši japanskog ambasadora i ambasadora EU.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.