Kraljica je prelomila: Hari i Megan čeka period tranzicije

0
Profimedia

Kraljica Elizabeta pristala je na “period tranzicije” tokom kog će vojvoda i vojvotkinja od Saseksa, Hari i Megan, provesti vreme u Kanadi i Ujedinjenom Kraljevstvu.

Ona je u saopštenju koje je objavljeno posle današnjeg “kriznog porodičnog sastanka” navela da u potpunosti podržava želju svog unika i njegove supruge za drugačijim živtonim ulogama, ali je i navela da bi više volela da oni ostanu puni članovi kraljevske porodice sa svim kraljevskim obavezama.

Ona je rekla da posao po tom pitanju nije završen i da ona očekuje odluku narednih dana.

Hari i Megan su u sredu objavili da se povlače sa kraljevskih dužnosti i da žele da budu finansijski nezavisni.

Kraljica je u saopštenju navela i da su razgovori, kojima su prisustvovali i princ Čarls i Vilijam, bili veoma konstruktivni.

“Moja porodica i ja u potpunosti podržavamo želju Harija i Megan da stvore novi život kao mlada porodica”, rekla je Elizabeta.

“Hari i Megan su jasno stavili do znanja da ne žele da zavise od javnih fondova u svojim novim životima”, takođe je navela kraljica.

Dogovoreno je da će biti “perioda tranzicije” u kojem će Hari i Megan provesti vreme u Kanadi u SAD, nakon što je mladi par objavio da ne žele da se izdržavaju od javnog novca. 

“Ima komplikovanih stvari o kojima moja porodica još treba da donese odluke, ima još posla, ali zamolila sam da konačna odluka bude doneta narednih dana”, zaključila je kraljica.