Kraj za šou Elen Dedženeris

0
Foto: Profimedia

Voditeljka i komičarka Elen Dedženeris prekinuće 2022. snimanje svog televizijskog tok šoua, otkrila je u razgovoru za Holivud reporter.

„Koliko god bila sjajna i zabavna, ova emisija više nije izazov“, rekla je 63-godišnja voditeljka kojoj je ovo 17. sezona emitovanja „The Ellen DeGeneres Showa“, ističući da je s emisijom htela da završi još 2019. „Treba mi nešto novo što će mi biti podsticaj“.

Nakon uspeha koji je u 1980-im ostvarila kao komičarka, Dedženeres se proslavila serijom „Ellen“ (1994-1998) u kojoj je 1997. postala prvi glavni lik jedne TV-serije koji je priznao svoju homoseksualnu orijentaciju.

Voditeljka, koja živi sa svojom partnerkom glumicom Poršom de Rosi, tvrdi da odluka o prekidu snimanja tok šoua nije povezana s polemikom koja je izbila prošle godine zbog emisije koja se prikazuje od 2003.

U julu su glavni producenti emisije rekli da je okruženje u kojem se emisija snima „loše“.

Elen Dedženeres nije bila direktno optužena, ali joj je zamereno što je dopustila da se takva atmosfera stvori u njenom timu.

Gledanost emisije koja se prikazuje sredinom poslepodneva od septembra naglo pada i sada ima oko 1,2 miliona gledalaca, a u prošloj sezoni imala ih je dvostruko više.

Dedženeres je lani zaradila 84 miliona dolara, velikim delom zahvaljujući svom televizijskom programu, pa ju je časopis Forbs proglasio dvanaestom najbogatijom zvezdom.