Kragujevac žarište koronavirusa? Direktorka Batuta kaže jedno, a epidemiolog drugo, danas 6 novozaraženih u tom gradu…

0
Foto: Profimedia

Pozitivan test na koronavirus potvrđen je kod šest osoba u Šumadijskom okrugu, od 184 uzorka obrađena u poslednja 24 sata.

Prema podacima Instituta za javno zdravlje, svih šest osoba su iz Kragujevca i time je ukupan broj zaraženih od početka epidemije u Srbiji porastao na 1.970.

Poslednjih dana se povećava broj ljudi u kućnoj izolaciji, u Kragujevcu je izolovano 206 osoba od 233 u Šumadijskom okrugu.

Na skorašnjoj konferenciji Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 Kragujevac je, između ostalog, označen kao područje na kome je registrovan porast broja zaraženih.

Direktorka Insituta za javno zdravlje “Dr Milan Jovanović – Batut” Verica Jovanović izjavila je i da je Kragujevac postao žarište koronavirusa.

Na njenu izjavu, juče je reagovao epidemiolog Instituta za javno zdravlje Kragujevac Predrag Delić demantujući izjave iz Instituta “Batut” da je taj grad žarište koronavirusa.

On je rekao da mu “zaista nisu jasni parametri” na osnovu kojih je direktorka “Batuta” Verica Jovanović donela zaključak da je trenutno Kragujevac “žarište”.

“Mi ovde pratimo sve pozitivne pacijente, izolaciju nad njihovim ukućanima, kontaktima, tako da mogu da kažem slobodno da se sa epidemiološke tačke gledišta sve to maksimalno dobro prati i nema ni jedan razlog da možemo da kažemo da Kragujevac u ovom trenutku postaje žarište”, rekao je Delić za Televiziju Kragujevac.

On je izjavio i da se Kragujevac bliži ukidanju vanredne situacije u najskorije vreme.