“Kovid bolnica u Kruševcu uskoro puna… Pripremaju se i druge bolnice na jugu za ulazak u korona sistem…”

0
Printscreen/YouTube/ Belle amie

(Beta) – Zbog rasta broja hospitalizovanih, u narednih nekoliko dana u kovid bolnici u Kruševcu više neće biti slobodnih mesta, izjavio je zamenik direktora Niškog kliničkog centra Radmilo Janković, koji je trenutno u kruševačkoj bolnici.

“Imamo puno pacijenata. Pripremaju se i druge bolnice na jugu da uđu u kovid sistem. Verovatno će se za pet do sedam dana napuniti Kruševac. Od Kraljeva do Negotina i od Jagodine do Preševa, svi dolaze ovde. To su uglavnom jako teško slučajevi sa minimumom životnih funkcija, životno ugroženi. Oni su se ili lečili kod kuće, ili se nisu javljali lekarima”, rekao je Janković za portal nova.rs.

U kruševačkoj kovid bolnici takoše je i veliki broj starijih pacijenata, a Janković dodaje da su mlaši pacijenti “oni koji odrešuju sudbinu ovog talasa” i “oni koji praktično šire zarazu”.

“Mlađi uglavnom nemaju težu kliničku sliku, ali ovde su uglavnom oni nesrećni stariji ljudi koje su oni zaraili. Mi ovde imamo deset pacijenata starijih od 90 godina i 60 pacijenata starijih od 80 godina. To je jedna tužna i razočaravajuća situacija”, rekao je Janković.