Posle dva sata čekanja na Merdaru, bokserski tim sa Kosova nije uspeo da pređe i ode u Beograd ni po treći put. Šampionat u srpskoj prestonici počinje večeras.

Vest je potvrdio Olimpijski komitet Kosova, uz poruku „Ovo je bio treći pokušaj za 24 sata“, prenosi Kossev.

Za razliku od subote uveče, kada su pokušali da pređu po drugi put u toku istog dana i kada su skinuli obeležja Kosova zbog kojih, kako su posvedočili, nisu mogli da učestvuju na šampionatu u Beogradu, sada su se fotografisali u sportskim trenerkama i natpisom „Kosovo“ ispred prelaza.

Oni tvrde da su im odeća i vozilo detaljno kontrolisani, ali da je srpska policija navodno „dobila naređenje Vlade Srbije da im se ni danas ne dozvoli ulazak“.

Treći pokušaj izveli su, kako dalje navode, nakon insistiranja Međunarodnog olimpijskog komiteta i AIBA, koji su u stalnom kontaktu sa kosovskim bokserskim savezom.

Bokserskoj reprezentaciji Kosova juče rano ujutru nije bio dozvoljen ulazak preko Končulja, te su bezuspešno pokušali još jednom sinoć.

Komentar(1)

  1. Zoran
    26. oktobra 2021. 14:19

    Batina uvek ima dva kraja! Godinama ne dozvoljavaju sportistima Srbije ulazak na Kosmet, a sada kada dobiju po njušci onda kmeče! Hvala Grcima koji su uradili istu stvar! Da je njima da sporta a ne do politike oni bi na prvom ulasku u Srbiju trebali da uđu u Srbiju bez obeležj nepostojeće države! Niko ih ne bi dirao, iako smo svesni da bi oni uradili što i Šaćiri! Naši sportisti (čak im mladi, na žalost) ne mogu na Kosmet, e pa i oni neće u Srbiju! Neka pažljivo pročitaju, i oni i Britanci i Ameri, rezoluciju 1244 i neka se prema tome ponašaju!

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.