Kosovska vlada otvara pokretne prodavnice na severu pokrajine

1
Foto Profimedia

Vlada Kosova najavila je otvaranje prodajnih mesta na severu Kosova radi zaštite građana, a u saradnji sa kosovskim preduzećima, preneo je N1.

Do te mere dolazi nakon što su privrednici sa tog područja većinski naseljenim srpskim stanovništvom, u znak protesta zbog taksi od 100 odsto koje je pre sedam meseci kosovska Vlada uvela na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine, odlučili da zatvore prodajne objekte.

“U saradnji sa preduzećima Kosova i nakon konsultacija sa svim nadležnim institucijama, organizovali smo otvaranje privremenih prodajnih mesta na severu zemlje. Cilj ove akcije, koja je koordinirana i planirana, je osiguranje svih elementarnih proizvoda građanima tog dela”, napisao je na Fejsbuku premijer Kosova Ramuš Haradinaj.

Qeveria e Kosovës mbron qytetarët në veri, duke hapur pikat shitëse në bashkëpunim me bizneset kosovare. Simulimi i…

Posted by Ramush Haradinaj on Понедељак, 01. јул 2019.

Ministarstvo trgovine i industrije Kosova takođe je saopštilo da će se na severu uspostaviti mobilna (pokretna) prodajna mesta.

Ministar trgovine i industrije Endrit Šalja je izjavio da će u opštine na severu Kosova vlada poslati maloprodajne pokretne prodavnice.

Objasnio je da će ta vozila sa osnovnim potrepštinama, koje se opskrbljuju u saradnji sa kosovskim preduzećima, biti u funkciji sve dok su radnje na severu Kosova zatvorene.

1 KOMENTAR

Comments are closed.