“Kosovo ne može bez Albanije, niti Tirana može bez Prištine”: Kurti čestitao Rami pobedu na izborima…

1
Armend NIMANI / AFP / Profimedia

(Beta) – Aljbin Kurti je čestitao predsedniku albanske vlade Ediju Rami na pobedi na parlamentarnim izborima, navodeći da “Kosovo ne može bez Albanije i da Albanija ne može bez Kosova”.

Kurti je u čestitki naveo da je Ramina Socijalistička partija pobedila na parlamentarnim izborima održanim u nedelju, prema preliminarnim rezultatima koje je objavila Centralna izborna komisija.

“Kosovo ne može bez Albanije, i Albanija ne može bez Kosova, pa čestitam premijeru Albanije Ediju Rami na rezultatima i želim da zajedno, kao Albanci, povećamo saradnju izmedju nas u svim sektorima i dovedemo je bliže evropskim standardima u pogledu demokratije, ekonomskog razvoja, pravde i blagostanja”, napisao je Kurti.

Dodao je da bi institucije u Albaniji trebalo da razjasne sve nejasnoće u vezi sa izbornim procesom.

Centralna izborna komisija Albanije saopštila je da je prebrojavanje glasačkih listića završeno.

1 KOMENTAR

  1. Када сте из Србије могли да идете на рад на запад, када сте добијали помоћ целе државе, када сте плаћали обавезе, кда их платите, ако их платите,… када нисте зидали бесмислене бункере и оптуживали цео свет за ревизиноизам,…, онда сте могли без Албаније, а гле, сада не може. Ма шта нам наприча ?

Comments are closed.