Crnogorsko.španski košarkaš Nikola Mirotić potpisao je peticiju protiv otimanja svetinja Srpske pravoslavne crkve (SPC) u Crnoj Gori, naveli su iz Sabornog hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici.

Mirotića je u podgoričkom Hramu dočekao starešina Dragan Mitrović, navodi se na Fejsbuk stranici Sabornog hrama.

https://www.facebook.com/hrampodgorica/posts/1178604705674890

„On je pokazao savjesnost hrišćanina, odgovornost i ljubav prema Bogu i svetinjama Božijim i dao svoj potpis protiv otimanja svetinja naše Svete Crkve“, kažu u Hramu.

Mirotić je rođen u Podgorici, ali je kao mlad prešao u Real iz Madrida i nastupa za špansku reprezentaciju. Proteklih nekoliko sezona proveo je u NBA, a ovih dana je potpisao za Barselonu, u transferu koji je iznenadio mnoge.

Mnogi ga pamte po cepanju srpske zastave na Evropskom prvenstvu 2015. godine, kada je nakon poraza Španije od reprezentacije Italije, Mirotić u besu, ni ne gledajući čime mu maše navijač dok je odlazio ka svlačionici – pocepao obeležje Srbije. On se ubrzo izvinio, a svoju humanost je pokazao mnogo puta.

Komentara

  1. Nenad
    5. jula 2019. 17:54

    Nikolu smo upoznali u Cikagu. Nikola je kad god je mogao redovno dolazio u nasu crkvu na Palmer Skveru i on je jedan jako dobar Srbin, vernik i human covek. MIslim da je onaj incident sa zastavom , bas bio incident i slucajnost jer da je on to uradio sa namerom ne bih se kasnije ko zna koliko puta iskupio , donacijama , pomagajuci decu, bolesne i nemocne . Dakle sto se Nikole tice tu nema sumnje , on je nas clan SPC i hvala mu na potpisanoj peticiji cime je pokazao i jasno rekao uz koga je . To sto igra sa Spaniju , to je tako bilo , tamo je odrastao , ali srce i dusa su mu uz SPC . Nikola hvala ti jos jednom u ime svih nas, puno srece u Barceloni i da te zdravlje sluzi , i povrede zaobidju do kraja karijere koliko je to moguce . Isto tako sve najbolje za tvoju porodicu .

  2. Amer
    6. jula 2019. 00:48

    Velika stvar potpiso covek koji skace za loptom ko budala, Koji nista drugo pametno nedoprinosi potpisao nesto, pa sta ako je on potpisao velika stvar. Odrastao covek skace za loptom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.