Koronavirus u Srbiji: Svi brojevi rastu, za sada nema novih mera…

1
Profimedia

Prema poslednjem (jučerašnjem) preseku, koronavirusom u Srbiji je zaraženo još 1.328 osoba. Preminulo je pet pacijenata. Ovo je najveći broj novozaraženih od početka epidemije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je posle sastanka sa direktorima kovid bolnica rekao da su brojevi zabrinjavajući, ali da se situacija drži pod kontrolom.

Najavio je oštre sankcije za one koji ne poštuju postojeće protivpandemijske mere, ali i istakao da za sada neće biti uvođene nove.

Tokom protekle nedelje, u 56 osnovnih i srednjih škola u Beogradu bilo je uglavnom pojedinačnih slučajeva zaražavanja koronavirusom, kaže epidemiolog Predrag Кon i dodaje da je situacija u školama za sada dobra.

“Uvođenje dodatnih mera mora biti u skladu sa situacijom. Mi pored povećanja broja zaraženih imamo i punjenje bolnica. Sigurno je da nam sve to stoji nad glavom za neke nove restriktivne odluke. Za sada je najvažnije da se građanima kaže, naročito u Beogradu, da izbegavaju skupove i nose maske”, rekao je Kon.

Kada smo kod Kona, građane Srbije brine i rast Konovog koeficijenta. Odnos broja testiranih i broja pozitivnih do 19. oktobra bio je oko 6 odsto, a onda je došlo do naglog skoka.

Prilikom poslednjeg preseka iznosio je 13,70 odsto.

1 KOMENTAR

  1. Jedan isti gazda sve diriguje, a verovatno i placa dobro cim su ovi nasi prihvatili.. unistavanje naroda iznutra, ali niko nije verovao da verovatno svi volimo novac, ali granice mora da postoje.. pa sta ce raditi posle, i njihova deca ce biti najvise robovi, njima koji diriguju ovi nasi samo trebaju privremeno ali to nw shvataju, misle da ce suzra mirno uzivati sa svojim porodicama troseci novac za ovo.. varaju se, ali imaju jos prilike da se vrate, ali tesko materijalno ih zaklonilo

Comments are closed.