Koronavirus u Srbiji: Mnogo preminulih, u padu broj zaraženih

0
(Beta/AP Photo/Alvaro Barrientos)

U poslednja 24 časa u Srbiji je na virus korona testirano 22.013 osobe, od kojih je pozitivno 10.602. Nažalost, 63 osoba je preminulo.

Na respiratoru je 154 osoba.

Podsetimo, u Srbiji je juče na korona virus testirano 28.372 osobe, od kojih je 12.736 bilo pozitivno. Nažalost, 60 osoba je preminulo, dok je na respiratoru bilo 153 pacijenta.

Nastava u školama od sutra kao i prošle sedmice

Od 7. februara, u srednjim školama i osnovcima od 5. do 8. razreda, nastava će se i dalje odvijati po kombinovanom modelu.

Najmlađi đaci od 1. do 4. razreda osnovne škole nastavu će i dalje pohađati neposredno, odlučio je Tim za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola.

Rekapitulacija

Produžen je februarski raspust. Učenici će spajanjem dva vikenda, državnog praznika i dodatna dva dana imati ukupno devet slobodnih dana.

“Ove nedelje smanjen je broja pozitivnih učenika u odnosu na prethodnu nedelju za 10 odsto”, izjavio je Milan Pašić, pomoćnik ministra za predškolsko i osnovno obrazovanje, a prenosi RTS.

U vreme epidemije mnogi su proverili nivo D-dimera u krvi. Jedni na svoju ruku, drugi po zahtevu lekara. D-dimer kao analiza se radi kada se sumnja na začepljenje krvnog suda trombom, odnosno kada postoje određeni klinički znaci.

“D-dimer ne znači nužno bolest, a na njegovu povišenost mogu da ukažu kratak dah, lupanje srca, otok nogu, topla noga na određenom mestu i tada se treba javiti lekaru”, objasnio je rukovodilac Klinike za hematologiju doktor Darko Antić, a preneo RTS.