Koronavirus u Srbiji: Brojevi malo manji, strepnja sve veća

0

U poslednja 24 sata u Srbiji je na koronavirus testirano 5.576 osoba, od kojih je pozitivno 125. Nažalost, preminule su tri osobe.

Prema poslednjem zvaničnom preseku na respiratorima je osam pacijenata.

Juče je bilo ukupno 7.577 testiranih osoba, a njih 166 je bilo pozitivnih. Dve osobe su preminule, a šest pacijenata bilo je na respiratorima.

Važne informacije o koronavirusu

Poslednjih dana trocifreni broj novozaraženih koronavirusom opominje da i dalje moramo biti oprezni i poštovati preventivne mere.

Posebno jer i u našoj zemlji ima obolelih od delta soja tog virusa, koji se brzo širi.

Uz mere trebalo bi povećati vakcinaciju, posebno mladih, koja je, prema mišljenju lekara, najbolja zaštita.

Neophodno je da se poveća broj vakcinisanih jer će virus nastaviti da traži svoje prenosioce, a to će biti nevakcinisane osobe, rekla je dr Tatjana Adžić Vukičević, pulmolog i rukovodilac kovid bolnice u Batajnici.

“Nedopustivo je to što zdravstveni radnici neće da se vakcinišu. Neozbiljno je i neodgovorno da neko radi u kovid bolnici a da nije vakcinisan”, naglasila je ona za Politiku.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je da su, prema zvaničnim podacima Gradskog zavoda za javno zdravlje, u glavnom gradu zaključno sa jučerašnjim danom vakcinisane 748.622 osobe, odnosno 54 odsto.

Obe doze su, ističe, primile 720.162 osobe, odnosno 51,9 odsto.