Koronavirus u Hrvatskoj: Zaraženi mladić bio na utakmici Lige šampiona, u njegovoj firmi se razbežali kućama kada su čuli…

0
Ilustracija, foto: Profimedia

Građanin Hrvatske koji je evidentiran u Zagrebu kao prva osoba sa koronavirusom u Hrvatskoj, nedavno je prisustvovao utakmici osmine finala Lige šampiona između italijanskog predstavnika Atalante i španske Valensije, prenose mediji.

Budući da Atalanta svoje mečeve u Ligi šampiona igra u Milanu na stadionu San Siro, hrvatski državljanin se tako našao u žarištu koronavirusa.

Kako prenose hrvatski mediji, mladić je veliki navijač Valensije i iskoristio je priliku da gleda omiljeni klub u meču Lige šampiona koji je bio na programu u sredu.

U Italiju je, navodno, išao sa svojom devojkom, a iz vratio se neposredno posle meča i u petak bio na poslu u firmi “Erikson Nikola Tesla”.

“On je u sredu bio na godišnjem odmoru u Milanu na fudbalskoj utakmici. U petak se uredno pojavio na poslu u Zagrebu. Prema dostupnim informacijama koje imamo od porodice u nedelju je primljen u bolnicu sa prvim simpotmima bolesti, a naknadno je utvrđena prisutnost koronovirusa”, saopštila je firma u kojoj radi.

Kako piše Jutarnji list u firmi je zavladala prilična panika, a svi zaposleni su otišli kućama umesto da pričekaju dolazak nadležne službe.

“Ljudi su se razbežali kao u zombi apokalipsi”, citira Jutarnji list jednog od zaposlenih.

“Reč je o vanrednoj situaciji, naša kompanija ima svoje protokole po kojima ćemo postupati te smo u kontaktu sa svim zaposlenima”, rekla je direktorka marketinga u Eriksonu Snježana Bahtijari.

Ona je rekla da je u firmu poslepodne stigla epidemiološka služba radi daljeg postupanja, a javio im se i Ured za upravljanje hitnim situacijama Grada Zagreba.