Koronavirus u beogradskim osnovnim školama: Zaraženi profesor i učenik

0
Foto: Igor Pavićević

Direktorka Osnovne škole “Ratko Mitrović” na Novom Beogradu potvrdila je za RTS da je jedan profesor te škole zaražen koronavirusom, dok je isti slučaj i sa učenikom Osnovne škole “Vladimir Rolović” na Petlovom brdu, prenosi N1.

Profesor novobeogradske škole je hospitalizovan, a Savet roditelja je obavešten o situaciji, baš kao i roditelji da deca ne dolaze u školu.

Za RTS je potvrđeno i da je učenik OŠ “Vladimir Rolović” na Petlovom brdu zaražen koronavirusom, a svi učenici i nastavnici koji su bili u kontaktu sa njim su u izolaciji i biće testirani.

Direktorka škole Marija Čekanović rekla je da se radi o učeniku osmog razreda, koji je u školu dolazio zbog priprema sa održavanjem završnog ispita.

Majka dečaka obavestila je školu o tome da je pozitivna na koronavirus, pošto je dobila rezultate testiranja u sredu, 3. juna, rekla je Čekanović.

Dečak je sutradan dobio temperaturu i posle toga nije dolazio u školu. Svi roditelji učenika obavešteni su o ovoj situaciji, a u školi je izvršena dezinfekcija svih prostorija, rekla je direktorka škole. Direktorka škole je dodala da su tokom pripremne nastave i drugih aktivnosti u školi svi nastavnici koristili zaštitne maske, a da je svako ko je ulazio u školu prolazio kroz dezobarijeru i proces dezinfekcije ruku.

“Poštovali smo sve mere koje se odnose na propisanu udaljenost učenika, tako da u učionicama u jednom trenutku nije bilo više od devet učenika. S obzirom na sve preduzeto verujem da je situacija stabilna i pod kontrolom”, zaključila je Čekanović.

Direktorka Osnovne škole “Ratko Mitrović” na Novom Beogradu potvrdila je za RTS da je jedan profesor te škole zaražen koronavirusom.

(Beta)