Koronavirus da odloži izbore? Vučić: Ne može, osim ako se ne poveća broj preminulih…

0
BETAPHOTO/Predsednistvo Srbije/Dimitrije Goll/MO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da korona ne može odložiti izlazak na birališta, ali da se to može desiti ako se poveća broj mrtvih, i dodao da će biti preduzete sve mere zaštite na biračkim mestima.

Vučić je za TV Prva rekao da je zadovoljan saradnjom sa SPS-om, ali da je već 2008. prošao kroz to da se socijalisti posle izbora udruže sa nekim drugim te da je zato važno da lista Srpske napredne stranke osvoji 50 odsto plus jedan glas.

Kada je reč o zabranjenom spotu sa devojčicom Vučić je rekao da je to bio najbolji spot koji je govorio o suštini politike i da je bio siguran da ga neće zabraniti, ali da nije hteo da kontaktira sa REM-om i da se meša u njihov posao.

Reagujući na izjavu voditeljke TV Prva da joj je jedna medicinska sestra poslala poruku kako joj je za zaposlenje na klinici tražen novac ili učlanjenje u SNS, Vučić je rekao da će nadležni ispitati te tvrdnje i da će, ako su tačne, odgovorni biti uhapšeni.

“Obavestiću javnost šta je ishod ovog slučaja”, obećao je Vučić i dodao da on ne može da zna šta sve neko radi krijući se iza stranke, ali da je tim ponašanjem “zgrožen” i da iako misli “da su ljudi iz njegove stranke mnogo bolji od drugih, on im to neće dozvoliti”.

(Beta)