Koraks: Zašto je 2021. Godina orlova?

0
Foto Medija centar Beograd

Dnevni list Danas objavio je kalendar za 2021. godinu sa novih 13 karikatura karikaturiste lista Predraga Koraksića Koraksa koji nosi naziv „2021 – Godina orlova“.

Autor karikatura Koraks ističe da je postojalo nekoliko ideja u vezi sa nazivom kalendara.

– Razmišljali smo da prvo bude nešto u vezi sa koronom. Međutim, korona se svima popela na vrh glave, pa smo odustali od toga. Mogli smo možda da napravimo nešto po ugledu na Kineze koji imaju godinu pacova, godinu zmije… Dobro bi se to uklopilo, ali smo odustali i od toga. Onda je Vladimir Jokić, kolumnista Danasa, predložio da to bude kao „Godina orlova“ zbog naših sportista, a u vezi sa našim orlom kojeg imamo na grbu napravili smo nekoliko štosova i to je ušlo u kalendar – objasnio je Koraks povodom objavljivanja novog kalendara.

Kalendar se od danas nalazi u prodaji na svim prodajnim mestama štampe i knjižari Delfi u SKC Beograd.

Zidni kalendar može se kupiti i putem Danasovog online shopa ili poručiti putem redakcije.

Ove godine, osim zidnog, list Danas je priredio i ograničene količine stone verzije kalendara koja je dostupna samo na web shopu ili poručivanjem preko redakcije.

Zbog opasnosti od širenja virusa korona i poštovanja epidemioloških mera, ove godine nije planirano održavanje tradicionalnih promocija Koraksovih kalendara.