Jedan korisnik Tvitera je 68 sati na svom profilu objavljivao direktne kopije tvitova predsednika SAD Donalda Trampa. Nakon tri dana, ova društvena mreža mu je suspendovala nalog zbog kršenja uslova korišćenja.

Prva stvar koja je napisana na profilu @SuspendThePres bila je „Ovaj nalog će tvitovati sve što napiše predsednik. Hajmo da vidimo da li će biti suspendovan zbog kršenja pravila“.

Od 29. maja je počeo da kopira i objavljuje Trampove tvitove, inspirisan predsednikovom najavom izvršne uredbe koja bi ograničila zaštitu društvenih mreža, prenosi AJ Balkans.

Tvit koji je izazvao suspenziju bila je tačna kopija Trampove objave u kojoj kaže da „kad počne pljačka, počinje pucnjava“, koju je predsednik objavio 28. maja i kojom je zapretio nasiljem protiv demonstranata koji su izašli na ulice zbog policijskog nasilja. Ovo je ujedno bila i prva objava u eksperimentu.

Trampov izvorni tvit nije uklonjen, ali jeste skriven upozorenjem, a on je i dalje aktivan na ovoj društvenoj mreži. S druge strane, eksperimentalni nalog korisnika SuspendThePres suspendovan je zbog iste objave, pa je korisniku onemogućeno dalje korišćenje naloga u svrhu objave tvitova, retvitovanja, praćenja drugih naloga ili lajkova.

„Tviter očigledno smatra da sporna objava stvarno glorifikuje nasilje. Njihove reči, ne moje“, rekao je vlasnik ovog eksperimentalnog naloga.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.