Poslanici su javnim glasanjem odlučili da novi predsednik Skupštine Srbije bude kandidat SNS za ovu poziciju Vladimir Orlić.

Javnim izjašnjavanjem „za “ ili „protiv“ poslanici su glasali za izbor Orlića. „Za“ su bila 154 poslanika, a „protiv“ 76, od 230 poslanika koliko je pristupilo glasanju. Uzdržanih nije bilo.

Prilikom predstavljanja Orlića kao kandidata SNS za ovu funkciju, član predsedništva SNS Nikola Selaković rekao je da je Orlić trenutno na funkciji potpredsednika GO SNS, čiji je član od osnivanja 2008. godine, a da je bio i predstavnik SNS u radnim telima Evropske narodne partije.

„Za poslanika je biran 2014, 2016, 2020 i 2022. godine, obavljao je dužnost zamenika predsednika poslaničke grupe SNS I potpredsednika Skupštine. Reč je o izuzetnom mladom čoveku, ostvarenom, kako na obrazovnom, tako i naučnom, profesionalnom, ali i političkom planu. Iza njega stoji više od 80 naučnih i stručnih radova. Jedna fantastična biografija, ne samo da je reč o jednom mladom čoveku koji još nije zagazio u četrdesete godine, već je reč o izuzetnom borcu za demokratiju, za legalnost, za glas naroda, koji je predstavljao u Skupštini ispred SNS u svim njenim sazivima od 2014. godine do danas“, rekao je Selaković.

Dok su poslanici raspravljali o izboru Orlića, Ana Brnabić podnela je ostavku na poslaničku funkciju. To je poslanicima saopštio predsedavajući Vladeta Janković, koji je potom odredio pauzu od 15 minuta.

FORMIRANO 15 POSLANIČKIH GRUPA

 U novom sazivu Skupštine Srbije formirano je 15 poslaničkih grupa.

Poslanička grupa „Aleksandar Vučić – zajedno možemo sve“ ima 105 poslanika, predsednik je Milenko Jovanov, a zamenica Marina Raguš.

Na čelu grupe „Socijalističa partija Srbije “ koja ima 23 člana je Ivica Dačić, a zamenik Djordje Milićević, dok Poslanička grupa Jedinstvena Srbija ima osam članova, predvodi je Dragan Marković, a zamenik je Života Starčević.

Poslanička grupa „Ujedinjeni – SSP, PSG, Sindikat Sloga, PZP“ broji 16 članova, a na njenom čelu je Marinika Tepić, dok je njen zamenik Pavle Grbović.

Poslaničku grupu „NADA – Novi DSS – POKS“ koja ima 15 članova predvodi Miloš Jovanović, a zamenik je Vojislav Mihailović.

Šef Poslaničke grupe Narodne stranke koju čini 12 poslanika je Miroslav Aleksić, a zamenik je Stefan Jovanović.

Predsednik Poslaničke grupe Demokratske stranke koja ima 10 poslanika je Zoran Lutovac, a zamenica je Dragana Rakić.

Poslanička grupa Srpska Stranka Zavetnici ima 10 poslanika, na čelu je Milica Djurdjević Stamenkovski, dok je zamenik Nikola Dragićević.

Na čelu poslaničke grupe Moramo – Zajedno, koja broji osam članova, je Nebojša Zelenović a zamenik je Aleksandar Jovanović.

Branimir Jovanović predsednik je poslaničke grupe Socijaldemokratska partija Srbije, koja ima sedam članova, a zamenik je Muamer Bačevac.

Poslanička grupa PUPS – Solidarnost i pravda ima šest poslanika, na čelu je Stefan Krkobabić a zamenik je Milorad Hadži Stošić.

Na čelu poslaničke grupe Srpski pokret Dveri – Patriotski blok, koju čini šest poslanika, jeste Boško Obradović a zamenik je Ivan Kostić.

Enis Imamović je na čelu poslaničke grupe Evropski regioni – Vojvodina, Sandžak, Preševska dolina, koja broji pet članova, a zamenik je Aleksandar Olenik.

Na čelu poslaničke grupe Savez vojvodjanskih Madjara, koja ima pet članova, je Balint Pastor a zamenica je Elvira Kovač.

Poslanička grupa Zeleno-levi klub, Ne davimo Beograd, Moramo broji pet članova, predsednik je Radomir Lazović a zamenica Biljana Djordjević.

https://www.nstore.rs/product/nedeljnik-pretplata-print-eden/

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.