Udruženje poslovnih žena Srbije četrnaestu godinu zaredom dodeljuje nagradu „Cvet uspeha za ženu zmaja“

Uspešne poslovne žene iz cele Srbije koje su vlasnice ili imaju udela u vlasništvu preduzeća, bez obzira na vrstu delatnosti, imaju priliku da do kraja ovog meseca konkurišu za prestižnu nagradu „Cvet uspeha za ženu zmaja“.  Ovo je četrnaesta godina zaredom kako je Udruženje poslovnih žena Srbije raspisalo konkurs za izbor najboljih preduzetnica u našoj zemlji.

– Naročito nam je stalo da u ovoj izazovnoj godini u kojoj se svi borimo sa krizom koju je donela pandemija COVID-19, održimo tradiciju podsticanja i afirmacije uspešnih preduzetnica koje pokazuju inovativnost, odlučnost i kreativnost u poslovanju. Tokom svih ovih godina pokazalo se da je priznanje „Cvet uspeha za ženu zmaja“ doprinelo da ženski biznisi postanu vidljiviji a ujedno im je davalo i „vetar u leđa“ jer je, uglavnom, po prvi put neko prepoznao i pohvalio njihov dugogodišnji naporan rad.

Vođeni primerom uspeha manifestacije Dan devojčica koja je u potpunosti realizovana virtuelno ove godine u aprilu, primenićemo sad već poznati recept i na organizaciju Cveta uspeha na isti način, virtuelno. Ono što je sigurno je da je odjek ovakvih manifestacija putem digitalnih kanala mnogo veći nego kada se realizuju uživo i da se mimimum deset puta više ljudi uključi u praćenje događaja nego što može da primi jedan zatvoreni prostor. Ako se jednog dana ponovo vratimo na organizaciju uživo, svakako ćemo zadržati i digitalni koncept, jer je to nešto novo što je, sticajem nepovoljnih okolnosti a to je pandemija, otkrilo mnogo promotivnih prednosti i veći uticaj na javnost. A cilj ove manifestacije je upravo da poveća vidljivost uticaja žena na ekonomiju i da pruži dobre ugledne modele mlađim generacajima.

Tokom trajanja pandemije, Udruženje organizuje virtuelne susrete sa svojim članicama i tom prilikom se dele iskustva u navikavanju na novu normalnost. Ono što vidim jeste da je kriza izrodila mnogo inovativnih rešenja i ubrzala njihovu implementaciju, što je od neprocenjivog značaja za održivost kako biznisa tako i psihološke stabilnosti. Zato naša manifestacija u ovim novim uslovima ima još veći značaj i pozivamo sve koji imaju u svojoj okolini takve primere žena „zmajeva“, da ih kandiduju ili da ih podstaknu da se prijave  – izjavila je dr Sanja Popović Pantić, predsednica Udruženja poslovnih žena Srbije.

Detaljnije informacije o konkursu, uputstvo i rok za prijavljivanje, kao i konkursna dokumentacija, nalaze se na web sajtu Udruženja poslovnih žena Srbije www.poslovnezene.org.rs.

U prethodnih trinaest godina na ovom događaju promovisano je više od 470 žena, njih 134 je dobilo priznanja Cvet uspeha za ženu zmaja za najbolju preduzetnicu, četiri je svojevremno proglašeno ambasadorkama Evropske mreže ženskog preduzetništva, a 11 kompanija je nagrađeno u kategoriji Rodno najsenzitivnija kompanija. Od 2009. godine, na predlog Ministarstva privrede Republike Srbije, ova manifestacija je i na zvaničnoj agendi Globalne nedelje preduzetništva (SME WEEK), koju Evropska komisija organizuje u više od 40 zemalja.

Svečana dodela nagrada održaće se u poslednjoj nedelji meseca oktobra 2020. godine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.