Udruženje “Fulbrajt i prijatelji” raspisuje konkurs za dodelu nagrade „Predvodnik / Predvodnica“, koja je ustanovljena sa ciljem afirmacije izvrsnosti u razvoju nauke i istraživanja, unapređenja struke ili profesije, kao i promocije pozitivnih društvenih promena i vrednosti.

Nagrada pokrenuta 2016. godine dodeljuje se pojedincima iz Srbije, ili izuzetno, grupi pojedinaca ukoliko dele zasluge za određeno profesionalno dostignuće. Dosadašnji dobitnici su: Ivan Lalić, Marija Laganin i Tajana Zadravec, kao pojedinci/ke koji stoje iza inicijative „Miksalište – multikulturalni centar za izbeglice i lokalnu zajednicu“;  Dušica Popadić, osnivačica i direktorka Incest trauma centra i Marina Hughson, sociološkinja.

Nagrada se dodeljuje za dostignuća u kalendarskoj 2018. godini. Podnosioci nominacija mogu biti sve naučne, stručne ili akademske institucije i centri u Srbiji, privredna društva, udruženja na regionalnom, lokalnom ili nacionalnom nivou, kao i pojedinci i grupe pojedinaca. Žiri u sastavu: Jovana Gligorijević, urednica nedeljnika “Vreme”; Vukosava Crnjanski, direktorka “Centra za istraživanje, transparentnost i odgovornost – CRTA”; dr Tijana Palkovljević Bugarski, upravnica Galerije Matice Srpske; Tijana Jugović, Asistentkinja za kulturu, obrazovanje i sport u Ambasadi SAD i Isidora Nikolić Savin, predsednica udruženja “Fulbrajt i prijatelji” odlučiće ove godine o dobitniku nagrade „Predvodnik / Predvodnica“. Konkurs traje do utorka, 30. maja 2019. Sve prijave i propratna dokumentacija treba da budu dostavljene u elektronskoj formi na e-mail adresu: office@fulbright.org.rs.

Kriterijumi za dodelu nagrade su novina i originalnost dostignuća u oblasti nauke i istraživačkog rada, uticaj na razvoj naučno-istraživačke i profesionalne delatnosti, priznatost i prepoznatljivost dostignuća u naučno-istraživačkoj ili profesionalnoj zajednici, iskazano liderstvo, altruizam, pozitivan uticaj dostiguća na društvo u celini, aktuelnost i ostvarljivost promene u profesiji ili društvu koju dostignuće donosi, te u kolikoj meri ono motiviše druge na delovanje i stvaralaštvo.

Nagrada se sastoji od novčane nagrade, a biće uručena na zvaničnoj svečanosti koju će organizovati Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji.

Sve informacije mogu se naći na: http://fulbright.org.rs/predvodnik/

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.