Konferencija SrbGBC “Kako gradimo sutra?”

  0

  U organizaciji Saveta zelene gradnje Srbije, uz podršku Kulturnog centra Beograda, 25. septembra sa početkom u 10 časova u Artgetu, održaće se Konferencija na temu ovogodišnje Kampanje mreže nacionalnih Saveta širom sveta #BuildingLife, tokom Svetske nedelje zelene gradnje #WGBW2019.

  Kampanja ima za cilj da podigne veću svest o emisiji CO2 u svim fazama životnog ciklusa zgrade, a samim tim podstiče i nove prakse, kao i nove načine razmišljanja kako bi se doprinelo smanjenju emisija koje potiču od zgrada. Okretanjem ka principu net zero emisija, građevinski sektor može doprineti stvaranju održive zajednice i još pokrenuti ekonomski rast.

   Konferencija treba da pruži informacije i omogući odgovore profesionalcima iz različitih oblasti. Od globalno aktuelne teme klimatskih promena, stručnjaci će predstaviti svoje stavove, prikazati projekte i pokazati ciljeve koji mogu biti dostignuti promenom pristupa u građevinskom sektoru, koji mora da uzme u obzir čitav životni ciklus zgrade.

   Transformacije su potrebne u svim segmentima građevinarstva, počev od donosioca odluka, sektora nekretnina, proizvodnje materijala, projektovanja, izvođenja, preko upravljanja i  održavanja, upotrebe od strane samih korisnika, pa sve do rušenja i reciklaže, odnosno reupotrebe.

  Saznajte više na https://serbiagbc.rs/konferencija-srbgbc-kako-gradimo-sutra/