Konferencija PowerIT – dva dana jedinstvenih IT sadržaja

  0
  • Schneider Electric Razvojni centar organizuje dvodnevnu konferenciju PowerIT
  • PowerIT je prva online konferencija Razvojnog centra za čitavu IT zajednicu
  • „The Road to Code“ predavanje Kevlin-a Henney-a, autora, konsultanta i softver developera, i još mnoga druga, biće dostupna besplatno, uz prethodnu registraciju

  Konferencija PowerIT održaće se 22. i 23. septembra, online, u organizaciji Schneider Electric Razvojnog centra, jedne od najvećih IT kompanija u Srbiji. Namenjena je svim predstavnicima IT zajednice, od studenata do seniora.

  Prethodnu godinu obeležili su velike promene, izazovi, ali i prilike. Zbog toga je danas, više nego ikada, važno napredovati, učiti, razmenjivati iskustva. Upravo sa ovom idejom organizovana je konferencija PowerIT, koja pokriva širok spektar tema:

  – način na koji se postupa sa velikim bazama podataka,

  – kakva se transformacija desila u isporuci i razvoju softvera,

  – koji su to izazovi u planiranju rada velikih distributivnih sistema,

  – analiza performansi .NET aplikacija,

  – specijalizovane teme u vezi sa implementacijom softverskih rešenja u energetici.

  Konferenciju će otvoriti Kevlin Henney, autor, konsultant i softver developer, predavanjem „The Road to Code“. Prvog dana konferencije svoja znanja sa učesnicima podeliće i: Mita Čokić, Miroslav Živković, Ljubinko Petrović, Dragoljub Grubović, Mirna Antić, Rade Munjas, Bojana Štrbo i Marko Obrenić. Drugi dan konferencije rezervisan je za predavanja Branislava Brbaklića, Jovane Raškov, Tijane Lalošević, Jelene Marjanović, Duška Mirkovića i Dimitrija Kotura.

  Sva predavanja održaće se na srpskom jeziku, sa izuzetkom „The Road to Code“ predavanja, koje se osvrće na prakse i načela koja drže kod na pravom putu: od empirijskog razvoja do TDD-a (test-driven development), od izbora kodiranja do arhitektonskih odluka, od paradigmi programiranja do arhitektonskih stilova.

  Kroz više od dve decenije, tim Schneider Electric Razvojnog centra se razvijao, rastao i usavršavao se. Danas ima više od 1000 zaposlenih i 50 timova u oblasti računarstva i energetike i svoja znanja želi da podeli sa drugima.

  Učešće na konferenciji je besplatno, uz prethodnu registraciju putem LINKA.