Pevačica i glumica kandsko-belgijskog porekla Lara Fabian 16. novembra održaće koncert u Štark Areni. Do sada je prodala više od 20 miliona albuma širom sveta. Koncert koji će biti relizovan je
povodom njenog 50. rođendana i 30 godina karijere i oba jubileja proslavlja na turneji „50 World Tour „.

Lara Sofi Kati Krokart (Lara Sophie Katy Crokaert; rođena 9. januara 1970), poznatija pod svojim scenskim imenom Lara Fabijan, belgijsko-italijanska je kantautorka i glumica sa kanadskim državljanstvom. Govori više jezika, te svoje pesme peva na francuskom, italijanskom i engleskom. Iako ne govori tečno nijedan jezik, neke od pesama pevala je na španskom, portugalskom, ruskom, povodom šesdesetogodišnjice Dana nezavisnosti Izraela na hebrejskom, kao i na nemačkom jeziku verziju pesme Croire, sa kojom je predstavljala Luksemburg na Pesmi Evrovizije 1988. Takođe, govori pomalo holandski, odnosno flamanski jezik. Do sada, prodala je preko 18 miliona ploča širom sveta,]a vokalni opseg joj obuhvata četiri oktave.

Album “LARA FABIAN”, objavljen je krajem 1999. godine u Evropi, a zatim ponovo objavljen u Americi proleća 2000. godine i premijerno predstavljen u, tada najpopularnijem američkom jutarnjem programu, Today show na televiziji NBC. Takođe, Lara je gostovala i u emisijama The Tonight Show, The View, Access Hollywood, Craig Kilborn, i Entertainment Tonight.

Prvi singl sa albuma, I will love again, dostigao je #1 mesto na Bilbordovoj listi Dance pesama i zadržao se na istoj 58 nedelja. Zahvaljujući ovom uspehu, Lara je dobila nagradu Felix za pevača iz Kvebeka koji je ostvario uspeh na nekom drugom jeziku pored francuskog.

Pesma Love by grace je uključena u soundtrack brazilske serije Lacoc de familia (“Porodične spletke”, emitovana i kod nas) zbog čega je postala veliki hit u Brazilu i Portugalu.

Pesma Meu grande amour, obrada Larine dobro poznate pesme Si tu m’aimes uključena je u soundtrack serije O clone (“Zabranjena ljubav”, emitovana i kod nas, više puta (poznata i kao “Žade”)).

Zahvaljujući ove dve pesme, Lara je postala ultra popularna u Brazilu i Portugalu, gde i danas održava istu slavu.

Nakon PBC-ijevog spektakularnog koncerta From Lara with love, pojavila je i u radio emisiji WTKU New York radio special, Miracle on 34th Street u kojoj su učestvovali i mnoge druge zvezde, poput Kristine Agilere i Majkla Džeksona.

Kasnije te godine, album je objavljen i u Aziji, gde je takođe doživeo veliki uspeh, te se dugo zadržao na Tajvanskoj top-listi. Mnogi su bili očarani i pesmom “Light of my life” koja se našla na azijskom izdanju albuma, duet sa Leehom Wangom, azijskim najpopularnijim tenorom tog vremena.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.