Koncert klasične muzike na Tašmajdanu oduševio mnogobrojnu publiku

  0
  Autor fotografije: Igor Prusac/Webtise.

  Žanrovska rapsodija u još jednoj “Noći muzike”

  Najveći tradicionalni koncert klasične muzike na otvorenom „Noć muzike“ i ove godine odbranio je titulu jednog od simbola glavnog grada. Simfonijski orkestri koje je ovaj projekat okupio opravdali su očekivanja publike dinamičnim programom i odabranim numerama legendarne ABBE i jednog od najpopularnijih metal sastava svih vremena, Metalike. U zvucima klasičnih obrada poznatih numera na stadionu Tašmajdan sinoć je uživalo više od 5.000 posetilaca, što je ujedno i maksimalno dozvoljen broj ljudi, u skladu sa epidemiološkim preporukama nadležnih organa.

  Kvalitetan muzički program otpočeo je izvođenjem čuvene pesme “Waterloo” grupe ABBA i vrhunskim performansom orkestra, koji je nastavio da ređa hitove ovog nesvakidašnjeg žanrovskog spoja. Omaž neprevaziđenoj muzici druge polovine dvadesetog veka, koja i danas predstavlja vrhunac muzičkog stvaralaštva među ljubiteljima ove muzike, odali su zvuci  violina, flauta i ostalih simfonijskih instrumenata.

  Vrhunac večeri obeležile su poznate pesme poput Dancing Queen i „Enter sandman“, dok će publika još dugo pamtiti i nezaboravan performans bendova čija izvedba je na autentičan način oživela čak i neke od zaboravljenih hitova pomenutih velikana. Oduševljena publika koja je pozvala muzičare na dva bisa, pridružila se spektaklu i spontanim plesom na tribinama, koje su ove večeri izgledale kao plesni podijum.

  Podršku tradicionalnoj „Noći muzike” pružili su grad Beograd i Centar beogradskih festivala, a ulaz na manifestaciju je, kao i svih prethodnih godina, bio slobodan za sve posetioce. Zahvaljujući velikoj posećenosti i entuzijastičnim reakcijama publike, organizatori koncerta nastaviće i u godinama ispred nas da priređuju jedan od najznačajnijih kulturnih događaja Beograda.