Konatar (URA) nakon smene Bečića: “Razgovaraćemo sa svima, prioritet formiranje vlade. Ako nema podrške, idemo na izbore”

0
Printscreen/YouTube/Skupština Crne Gore

Predsednik poslaničkog kluba koalicije “Crno na bijelo” Miloš Konatar (URA) je novinarima u Skupštini, nakon smene predsednika parlamenta Alekse Bečića, rekao da se stvari vraćaju na početak.

“Prioritet Ure je formiranje Vlade ako dobijemo podršku, ako ne, onda idemo na izbore”, rekao je Konatar, a prenose Vijesti.

On je rekao da očekuje do petka završetak pregovora.

Istakao je da će razgovarati sa svima i da su spremni već sutra ujutro i sa kolegama koje su rekle da ne žele da razgovaraju.

Crnogorski parlament danas je na vanrednoj sednici raspravljao o predlogu za razrešenje predsednika crnogorske Skupštine Alekse Bečića, koju su podneli poslanici opozicije. Naposletku, predsednik Bečić je smenjen glasovima opozicije i koalicije “Crno na bijelo”.

Za smenu Bečića glasala su 43 poslanika, protiv ih je bilo 36. Aleksa Bečić se nije izjasnio. Svi poslanici DPS, osim Miodraga Vukovića koji je bio odsutan, SDP, SD, Bošnjačke stranke, Albanske liste i Albanske koalicije Jednoglasno glasali su za smenu Bečića, kao i poslanici GP URA i CIVIS-a.

Protiv su bili Demokrate, Demos, DF, PzP, SNP, Prava Crna Gora, Ujedinjena Crna Gora i Radnička partija.