Kon: “Uvođenje policijskog časa je poraz koji bi pokazao da nema svesti…”

1
(BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIC/DS)

(Beta) – Epidemiolog Predrag Kon izjavio je danas da za sada opicija uvođenja policijskog časa  nije na dnevnom redu i da bi eventualno donošenje neke nove mere bilo vezano za Beograd gde je prvenstveno zabeležen eksponencijalni rast broja novozaraženih.

“Još uvek nemamo takvu popunjenost bolnica da bi uvođenje policijskog časa bilo nešto što bi bilo adekvatno situaciji”, rekao je rekao je Kon, koji je član Kriznog štaba za borbu protiv korone, ali i da “imamo naglo punjenje bolnica”.

Kako je objasnio, u emisji Fokus, na B92, “uvođene policijskog časa je poraz koji bi pokazao da nema svesti u tome da sami teba da usporimo virus”, dodajući da se “pojednici  svesno ne pridržavaju pedvidjenih mera i uništavaju kolektivni napor u borbi protiv korone”.

On je rekao da imamo povećenje brojeva novozaraženih i eksponencijalni rast prvenstoveno u Beogradu, ali i Kragujevcu, dok u ostalom delu Srbije “to ne izgleda baš tako”. 

“Ako bi razmišljali o bilo čemu restriktivnom bilo bi to vezano za Beograd, a za sada, kako kažem, za sada policijski čas ne dolazi u obzir”, rekao je Kon.

Na pitanje o eventulnom pooštavanju mera u Beogradu, on je naveo da se ne može gledati samo brojka novozaraženih i novohospitalizovanih već “sveukupno kakav je odnos prema sprovođenju mera, da li se popravlja ili ne i da li imao takvu vrstu kontrole koja to može da isprati”.

On je rekao i da se očekuje donošenje pravnog okriva koji bi omogućio bolju kontrolu u sprovođenu zaštitnih mera, kao i da  “ekstremno važno da ih se pridržavamo”, pre svega u nošenju maski.

Na pitanje o pooštravanju mera, on je rekao  da je “industrija zabave jedino mesto gde nismo uspeli da uspostavimo nadzorni sistem”.

1 KOMENTAR

  1. Na pitanje o pooštravanju mera, on je rekao da je “industrija zabave jedino mesto gde nismo uspeli da uspostavimo nadzorni sistem”.
    A u GSP-u ste uspeli?

Comments are closed.