Kon: “Putnici iz inostranstva dobiće zdravstveno upozorenje. Povratak roditelja sa decom, koja će posle ići u škole jedan je od rizika…”

1
(BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/EV)

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je danas da je u Srbiji i dalje aktuelna nesigurna epidemiološka situacija i da će svakom ko doputuje iz inostranstva biti uručeno zdravstveno upozorenje sa navedenim merama koje moraju da se poštuju.

“Situacija može biti sigurna samo onda kada budemo znali da virusa nema u cirkulaciji i da je osetljivost ljudi znatno smanjena kolektivnim imunitetom, naveo je Kon za TV Pink.

Član vladinog Kriznog štaba za zaštitu od korone ocenio je da je prisustvo virusa jasan pokazatelj da se Srbija i dalje nalazi u zoni iz koje može nastati opasna situacija.

“Opuštanja nema. Popuštanja mera u okviru nekih delatnosti moraju da se odnose samo na te oblasti. To ne znači proglašavanje kraja epidemije”, rekao je Kon.

Prema njegovim rečima, povratak građana sa letovanja iz inostranstva, dolazak studenata i početak školske godine su izazovi koji se moraju savladati kako bi se pobedila epidemija.

“Povratak roditelja sa decom iz inostranstva, koja će posle ići u škole jedan je od rizika sa kojim moramo da se nosimo. Svakome ko bude dolazio sa tih područja uručivaće se zdravstveno upozorenje”, rekao je Kon.

On je ukazao na to da će takozvano zdravstveno upozorenje sadržati sve informacije potrebne gradjanima koji su se u Srbiju vratili iz inostranstva o tome koje mere moraju da poštuju.

(Beta)

1 KOMENTAR

  1. Zašto se turisit i ne tesitraju kad se vrate u Srbiju?
    Kakvo uručivanje zdravstvenog upozorenja? Treba da se testiraju i to je to.

Comments are closed.