Kon: Punjenje bolnica i porast zaraženih nam stoje nad glavom za neke nove restriktivne odluke…

0
(BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO)

(Beta) – Epidemiolog Predrag Kon izjavio je danas da će “vrlo verovatno” u jednom trenutku doći do uvodđenja restriktivnih mera u borbi protiv epidemije koronavirusa, a da je sada najvažnije predočiti građanima da izbegavaju skupove i nose zaštitne maske.

Tokom gostovanja na Radio-televiziji Srbije, Kon je naveo da je ograničenje kretanja kao opcija na poslednjem mestu i naglasio da se pre toga mora obezbediti da ne dolazi do kontakta sa zaražanima.

“Uvođenje dodatnih mera mora biti u skladu sa situacijom. Mi pored povećanja broja zaraženih imamo i punjenje bolnica. Sigurno je da nam sve to stoji nad glavom za neke nove restriktivne odluke. Za sada je najvažnije da se građanima kaže, naročito u Beogradu, da izbegavaju skupove i nose maske”, rekao je Kon.

Govoreći o sastanku predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa direktorima kovid bolnica, koji će biti održan kasnije danas, Kon je kazao da pretpostavlja da će Vučić dati svoje viđenje i mišljenje situacije koju je prouzrokovala epidemija koronavirusa u Srbiji.