“Kon je i sam rekao da struka nije bila za vanredno stanje, a sad brani da je to bilo neophodno. U stvari, nema nijedan argument…”

2
Foto Nedeljnik

Epidemiolog Zoran Radovanović izjavio je da je njegov kolega Predrag Kon i sam nekoliko puta rekao kako struka nije predložila vanredno stanje, već vanrednu situaciju, a da sad brani da je to bilo neophodno.

Predrag Kon je prethodno objavio na svom Fejsbuk nalogu da “bez vanrednog stanja i mogućnosti direktnih nabavki, na osnovu čitavog mog radnog iskustva kroz ovakve situacije mogli bi da ‘se slikamo'”.

“Tu leži najveća i suštinska zabluda mog prijatelja prof. Zorana Radovanovića, koja traje preko deset godina”, napisao je epidemiolog Predrag Kon.

Komentarišući ovu objavu, Zoran Radovanović za portal Nova.rs kaže da je Kon nekoliko puta sam rekao kako struka nije predložila vanredno stanje, već vanrednu situaciju, a sad brani da je to bilo neophodno.

“U stvari nema nijedan argument zašto nije bila dovoljna vanredna situacija i zašto je bilo uvedeno vanredno stanje pre nego što je zvanično proglašena epidemija”, kaže Radovanović.

Podseća da samo poroglašenje epidemije od većeg epidemiološkog značaja vlastima daje ovlašćenja ista kao i za vreme vanrednog stanja, s razlikom što su po ulicama policajci i komunalna policija, a ne i vojska, koja nije ni pogodna za to.

“Jedini razlog za proglašenje vanrednog stanja je odlaganje izbora”, tvrdi on.

“Nisam siguran na šta je Kon mislio pod 10 godina, možda na epidemiju svinjskog gripa, tad nije bilo vanrednog stanja.

Radovanvoić je naglasio da su epidemiolozi i 1972. godine bez proglašenja vanrednog stanja rešili problem variole vere.

2 KOMENTARA

  1. Postovana gospodo doktori, onomad ste imali izvanrednu priliku, kod gospodje Olje Beckovic u gostima, da prodiskutujete o mnogim stvarima i sucelite uvazena misljenja ali ste, iz nekog razloga, odlucili da to ne uradite. Ja tebi preko fejsbuka, ti meni preko Nedeljnika, oprostite ali to vam je skroz amaterski.

Comments are closed.