„Efekte mera možemo očekivati nakon deset dana i to je nešto što je najkraće. Cela Srbija je sada jedna velika bolnica“, rekao je danas na konferenciji za medije Kriznog štaba u Palati Srbija epidemiolog Predrag Kon.

On je istakao da je hospitaizovan 6.901 pacijent.Broj zdravstvenih radnika koji su zaraženi je 2.434, dok je hospitalizovano njih 68.

„U strukturi pozitinih se ističe Beograd, pa Novi Sad, Kragujevac, pa Niš“, rekao je i dodao je reč o podacima za prošlu nedelju.

Epidemiolog je naveo da je 922 korisnika socijalne zaštite zaraženo, dok je preko 500 radnika u tim ustanovama novoobolelo.

Doktorka Edita Stokić iz KC Vojvodina navela je da mora da istakne da je hospitalizovano 359 pacijenata što je od 7. marta najveći broj.

„Nikada u toku noći nije bilo toliko ambulantnih pregleda, niti je toliko hospitalizovano pacijenata u toku jednog dana. 23 pacijenta su na mehaničkoj ventilaciji, a drugi deo pacijenata leče se intenzivnom mehaničkom terapijom“ kazala je ona i dodala da je u KC Vojvodine otvoreno najviše kovid centara.

Nikada u toku noći nije bilo toliko ambulantnih pregleda, niti je toliko hospitalizovano pacijenata u toku jednog dana. 23 pacijenta su na mehaničkoj ventilaciji, a drugi deo pacijenata leče se intenzivnom mehaničkom terapijom – kazala je ona i dodala da je u KC Vojvodine otvoreno najviše kovid centara.

„Danas imamo veći broj novozaraženih nego juče. Jedna trećina je bila pozitivna od svih testiranih“, kazala je direktorka instituta „Milan Jovanović Batut“ Verica Jovanović ranije danas.

Dr Jovanović je prokomentarisala nove mere koje je donela Vlada.

„Mi činimo sve, i ja zaista verujem u to. Ne samo ja, nego i moje kolege, jer samo ovakve mere mogu dati rezultati, samo presek kontakta može dovesti do prestanka zaražavanja“, rekla je ona, preneo je Blic.

https://www.nstore.rs/product/nedeljnik-pretplata-na-elektronsko-izdanje-za-inostranstvo/

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.