“Komunikacija Crne Gore i Srbije postoji i bolja je, nadam se da će biti na najvišem nivou jer su u pitanju dve bratske zemlje…”

0
Fotografija: Profimedia

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić je rekao da komunikacija sa državnim zvaničnicima Srbije postoji i da je veoma zadovoljan zbog toga, kao i da je nekoliko puta razgovarao sa sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić, te da očekuje da će uskoro uslediti i uzajamne posete na najvišem državnom nivou.

Prema rečima prvog čoveka Vlade Crne Gore, odnosi sa Srbijom su se poboljšali u prethodom periodu, o čemu svedoče brojne posete crnogorskih ministara prestonici Srbije. On je istakao da ne postoji nijedan razlog da ta saradnja ne bude na najvišem mogućem nivou, jer su, kako kaže, u pitanju dve bratske zemlje.

“Komunikacija sa državnim zvaničnicima Srbije postoji i ja sam veoma zadovoljan zbog toga. Od budućnosti očekujem da pitanja o ‘otopljavanju odnosa’ Crne Gore sa bilo kojom državom, a posebno sa nama bratskom Srbijom, budu prošlost, već da najbolji mogući odnosi Srbije i Crne Gore budu nešto što je najnormalnije i najprirodnije”, rekao je Krivokapić u intervjuu za portal Nova.rs.

On je naglasio i da je Vlada Crne Gore stabilna, kao i da je ne može “poljuljati” bilo koji pojedinac, pa tako i slučaj ministra pravde Vladimira Leposavića.

“Već sam ranije rekao da će ova Vlada trajati pun mandat, u skladu sa zakonom. Kao premijer koji je mandat dobio od naroda i kao takav sam birao svoje ministre, imam apsolutno pravo da smenim i sankcionišem bilo koga čijim radom kao premijer nisam zadovoljan. Svako ko je postavljen na ma koju funkciju u Vladi mora biti svestan da na tom položaju neće biti doživotno i da će sa iste otići onog trenutka kada se proceni da njegov rad nije u interesu države i naroda”, rekao je Krivokapić.

On je rekao i da je polarizaciju u crnogorskom društvu veštačka, a da ih proizvode oni koji od tih sukoba profitiraju.

“I to ne samo politički, već i finansijski. Narod to sve više uviđa. Protestni skupovi kojima svedočimo su poslednji trzaji onih struktura koje su stvarajući podele i svađu među narodom proteklih decenija sticali ogroman finansijski i politički profit. Sada imaju jedan jedini cilj: da izrežiranim protestima sačuvaju sve ono što su proteklih decenija stekli šireći mržnju i podele u državi. Ova Vlada im je u tome najveća prepreka”, rekao je Krivokapić.