Komunalna milicija: “Sada smo popustljiviji, u toku noći nije napisana nijedna kazna…”

0
Printscreen/YouTube/NeVeN

(Beta) – Sekretar Sekretarijata za poslove komunalne milicije u Beogradu Ivan Divac izjavio je da je noć potekla mirno i da nijedna kazna nije napisana za nepoštovanje kovid mera.

“Noćas je na terenu bilo deset patrola, zajedno sa inspekcijom i nijedna kazna nije napisana. Sad smo i popustljiviji, jer je manji broj zaraženih od korone”, rekao je Divac za RTS.

On je naglasio da će u narednim danima da “krenu i sa ostalim aktivnostima” Komunalne milicije.

“Zbog poboljšanja epidemiološke situaciji, vraćamo se i starim aktivnostima – obilazak pijaca, kontrola divljeg taksi prevoza, a uskoro ćemo dobiti i čamac, pa ćemo krenuti da kontrolišemo spalovove”, objasnio je on.

Rekao je da je i dalje mali broj kominalnih milicajaca i da bi za Beograd bilo potrebno minimum 1.000. “Trenutno u Beogradu ima 320 milicajaca, a u septembru bismo trebali da imamo dodatno 150 ljudi”, rekao je on.


Krizni štab doneo je nove mere popuštanja pa tako ugostiteljski objekti mogu da rade do ponoći svakog dana i u otvorenom i u zatvorenom prostoru, poslednja bioskopska projekcija može da bude do 23 sata i do tada mogu da rade i blagajne, trafike i kiosci mogu da rade od 00 do 24 sata.