Komšije nisu izdale, dijaspora dala sve od sebe, a od Rusa… : Kako je glasala Srbija i ko nam je sve dao poene

9
Screenshot

Nevena Božović sa pesmom “Kruna” nije uspela da napravi zapažen rezultat na finalnoj večeri za Pesmu Evrovizije, ali je ipak prikupila 38 poena od žirija i nešto više – 54 – od publike širom Evrope.

Crnogorski žiri dao je maksimalan broj poena srpskoj predstavnici, 7 je dobila od Poljske, a po 4 od Hrvatske i Estonije.

Ipak, uvek je mnogo zanimljivije kako je glasala publika.

I tu su Crnogorci ostali dosledni: 12 poena stiglo je iz Podgorice, a svega dva manje iz Makedonije i Slovenije. Osam poena Neveni Božović dala je Hrvatska, sedam Švajcarska, četiri Austrija, a tri su stigla iz Rusije.

Na sajtu Evrovizije objavljeno i kako je glasala Srbija. Naši gledaoci najviše poena dali su Tamari Todevskoj, 10 su zavredili Slovenci, osam Rusi, sedam Italija, šest Švajcarska, pet Island, tri Norveška. Pobednik Dankan Lorens dobio je tri poena iz Srbije, dva su otišla u Španiju a jedan miljeniku Nedeljnikovog žirija San Marinu.

Žiri se sa publikom složio samo u premiranju Severne Makedonije, dok su najviše bodova redom osvojili Italija, Švedska, Australija, Estonija…

Zanimljivo, srpski žiri nije dao nijedan poen Holandiji.

9 KOMENTARA

  1. Makedonska publika je dala 10 Srbiji, a žiri 0… Ko zna koji su Šaćiri bili u žiriju…
    Naše pesme moraju da imaju adekvatniji aranžman, npr žešću istrumentalnu ritam sekciju koja će da zadovolji žiri ali i da napali komercijalnu publiku.

  2. Eurosong je namesten odavno i pre polufinala se znalo na kladionicama da ce Holandija pobediti jer dugo vec nisu bili na tronu ”gejovozije”..

  3. Nijedna kompozicija se nije izdvojila .Zemlje sa slovenskog govornog podrucja prednjace u pevanju na engleskom.Pomalo jadno!To nije ozbiljno takmicenje.Odrazava stanje u nasem drustvu.

  4. Namesteno glasanje 100 posto, ova muljaza sa glasovima piblike skocila je Holandija samo da bih joj namestili pobedu, a pesma ocaj. Makedonci su se obrukali nacisto, ja navijam za njihovu predsavnicu, jer je nasa bila daleko od sanse za pobedu a i Tamara je oduvala svaka cast. A onda vidim da mi ni poen nismo dobili od Makedonije, bruka, ako su izgubili. Rusi su nas prodali, nisu dali skoro nista, a kao obecavaju, eto kolko im se u bilo cemu moze verovati, realno nas ne voli niko, i najbolja pesma ako je iz Srbije nikad nece proci. Najbolje da prestanemo da ucestvujemo na ovoj festi, kica, gejeva i raznih cuda i nakaza. To su uradili na vreme Bosanci, nema ih ne ucestvuju i nista nisu propustili.

  5. Sta od komsija? A gde su Makedonci, koliko oni nama dali? I prestanite vise sa svojatanjem svega i svakoga i odazovite se pameti već jednom!

  6. Ziri je u drugom delu glasanja stimao bodove, kako njima odgovara…..nekome 255, a nekome 0 bodova.
    Sramno namestanje rezultata. Poslednja Evrovizija koju sam gledao u zivotu. Vise je necu gledati sigurno!

Comments are closed.