Komšić nazvao Vulina “kafe kuvaricom Mire Marković”

0

(Beta) – Željko Komšić, koji je danas preuzeo dužnost predsedavajućeg Predsedništva BiH, izjavio je da se neće nikada ostvariti ciljevi koje je izneo ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin o “stvaranju srpskog sveta”.

“Nikada neće biti ostvareni snovi kafe kuvarice Mire Marković”, rekao je Komšić  Vulinu za regionalnu N1 televiziju.

Vulin je pre dva dana, na skupu povodom 13. godišnjice Pokreta socijalista čiji je lider, rekao da je “zadatak ove generacije političara stvaranje srpskog sveta – da objedini Srbe gde god oni budu živeli” i pozvao predsednika Srbije Aleksandra Vučića da preuzme ulogu predsednika svih Srba.

“Okupili ste nas jednom, okupite nas ponovo, okupite Srbe gde god da žive, da već jednom ispunimo san generacija Srba od Karadjordja na ovamo, da budemo jedno kao što smo zaslužili da budemo, gospodine predsedniče odgovornost je na vama”, kazao je Vulin na skupu kojem je prisustvovao i Vučić.

Ministarka spoljnih poslova BiH Bisera Turković zatražila je juče od Vučića da se ogradi od Vulinove izjave, navodeći da se, ako to ne uradi, ovakav stav može tumačiti kao zvanični stav Beograda.