“Kompletna porodica mi je stradala u logoru, zato ja nemam rođake”: Peđa Bjelac nakon premijere filma o Diani Budisavljević

2
Foto Profimedia

Nakon filma, koji prikazuje kako je velika humanitarka Diana Budisavljević tokom Drugom svetskog rata spasla 10. 000 dece iz ustaških logora u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj, Predrag Bjelac je rekao da je to za njega bolna tema jer mu je porodica stradala u logoru.

Glumac  koji je 2005. glumio u filmu “Hari Poter i Vatreni pehar”, tumačeći lik čarobnjaka Igora Karkarofa, bio je sinoć na beogradskoj premijeri filma “Dnevnik Diane Budisavljević” rediteljke Dane Budisavljević.

“Ovo je za mene jako bolna tema, jer je moja kompletna porodica stradala u Gradiški. Nažalost, nije ih spasla Diana Budisavljević. Ja nemam rođake. Moj otac je jedini preživeo od kompletne porodice. Šta da vam kažem?”, rekao je Predrag Bjelac za Blic.

A onda je dodao: “Konačno je došao red da se sve ovo i kroz film obeleži. Konačno. Evo i Predrag Gaga Antonijević sada priprema priču o Jasenovcu…”.

2 KOMENTARA

 1. @Denisovic Ivan
  Znači, SSSR je svojim postojanjem isprovocirao Nemce i Hrvate da naprave konc-logore?
  Komunisti su isprovocirali Nemce da ih napadnu i pobiju im 20 miliona stanovnika?
  A čime su Srbi isprovocirali Hrvate da ih pobiju u stotinama hiljada?
  Time što su se sukobili 20 godina ranije sa Italijom da bi Hrvatima sačuvali što veći deo obale?

 2. Pre nemackih evropom su harali ruski komunisticki logori.
  Sto vise saznajem o dvadesetom veku sve sam skloniji da NSDAP nemacku razumem kao posledicu a SSSR kao uzrok, sam Jasenovac u tom smislu. Da pojednostavim – sused se naoruzao i hoce da me ubije, moram da se branim.
  Porodice su dakle istrebljivane i od strabe komunista – hocemo li DRUGOVI ikada gledati taj film ili imate lagati do (sve izvesnijeg) kraja sveta?
  Staeta sto je Jasenovac i danas samo predmet zloupotrebe vladajucih komunista. Kao i Srbija uostalom.

Comments are closed.