Kompanija „Wolt“ šampion digitalnog poslovanja u Srbiji

  0

  Na dodeli Hot Spot eCommerce nagrada, kompanija Wolt osvojila je čak tri priznanja, među kojima je i glavno – šampion digitalnog poslovanja (eComm Champs) za tržište cele Srbije! Pored ovog glavnog priznanja, Wolt je osvojio i nagradu za App of the year, kao i za Best service provider-a. Platforma za dostavu, izabrana je za najbolju od strane sedam članova stručnog žirija i potrošača i to u konkurenciji od čak 83 prijavljene kompanije i više od 200 nominacija za nagrade.

  Iako se takmičenje organizuje prvi put ove godine, interesovanje je bilo veliko, pa je u periodu od 1. do 9. decembra stiglo više od 10.000 glasova korisnika koji su želeli da podrže neku od prijavljenih kompanija.

  Nagrade su bile podeljene u tri kategorije, i to eComm Branch, eComm Excellence i eComm Champs, a dobitnicima je dodeljena i 21 nagrada organizatora i 10 nagrada sponzora.

  Wolt je kompanija osnovana 2015. godine u Helsinkiju, gde se i danas nalazi njeno sedište. Primarno je nastala kao platforma usmerena na dostavu hrane, dok se sada poslovanje širi, pa je putem ove platforme moguće naručiti i proizvode iz marketa, drogerija, cvećara i drugih prodavnica.

  Danas, šest godina nakon osnivanja, Wolt posluje u 23 zemlje i više od 129 gradova, zapošljava više od 4.000 ljudi i dostavlja proizvode za više od 10 miliona korisnika.