Kompanija vivo se širi na 11 novih evropskih tržišta u 2022. godini

  Najnapredniji vivo flagship telefon – X80 Pro, predstavljen je na panevropskoj premijeri u Berlinu

  0

  Jedan od pet najvećih brendova pametnih telefona na svetu[1], vivo, nastavlja svoj rast u Evropi, šireći svoje prisustvo na 21 tržište u 2022. godini. Tokom godine, kompanija će poslovati na 11 novih evropskih tržišta širom regiona; pored Albanije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Grčke, Crne Gore, Severne Makedonije i Portugala, proširila je svoje poslovanje i na Slovačku i Sloveniju u zadnjih šest meseci, a tokom godine će se proširiti i na Holandiju. Predstavnici skoro svih tržišta prisustvovali su panevropskoj premijeri novog vivo flagship uređaja – X80 Pro, u Berlinu.

  Strategija rasta brenda vivo u Evropi se fokusira na stabilno i održivo poslovanje u Evropi. Uspešan razvoj regionalnog poslovanja izgrađen je na snažnim lokalnim i Evropskim partnerstvima poput onih sa UEFA EURO 2020 i 2024, u okviru kojih je vivo imenovan za zvanični pametni telefon EURO šampionata na globalnom nivou. Ova partnerstva, strateške investicije i održive veze nastavljaju da pokazuju pozitivne rezultate. vivo je jedan od najbrže rastućih brendova u Evropi i kotira se među top pet mobilnih brendova na nekoliko evropskih tržišta.

  X80 Pro – vivo predstavlja svoj najnapredniji flagship Evropi

  Kako vivo beleži konstantan rast u Evropi, i želi da kupcima pruži vrhunsko iskustvo mobilne fotografije, kompanija je dovela svoj najnapredniji flagship uređaj u region. Novi vodeći pametni telefon rezultat je 1,5-godišnje saradnje sa kompanijom ZEISS, i predstavlja sistem mobilne fotografije koji su zajedno napravile kompanije vivo i ZEISS. Sa kompanijom ZEISS, vivo deli ambiciju kvaliteta i preciznosti, kako bi razvio savršene pametne telefone. Stoga, sa X80 Pro modelom, vivo i ZEISS pomerili su granice mogućeg na polju mobilne fotografije.

  Kamera u prvom planu: Nastavljeno partnerstvo sa kompanijom ZEISS u istraživanju i razvoju

  Partnerstvo između kompanija vivo i ZEISS osnovano je sa dugoročnom i strateškom namerom, i zasniva se na zajedničkom razumevanju zahteva potrošača na polju mobilne fotografije. Obe kompanije dele čvrstu nameru da doprinesu budućnosti fotografisanja pametnim telefonom, i njihov program istraživanja i razvoja – vivo ZEISS Imaging Lab, postavlja nove standarde kamera na pametnim telefonima. Kroz napredni optički dizajn, uključujući pažljiv razvoj i testiranje sočiva, opsežne procese simulacije kako bi obezbedile izvanredne performanse, napredne algoritme i merenja za optički dizajn, sa ciljem da se na najmanju moguću meru svedu izobličenost, senke, mućnje boja, i, na kraju, omogući savršenu fotografiju svaki put.

  O kompaniji vivo

  vivo je tehnološka kompanija koja stvara odlične proizvode utemeljene na vrednosti zasnovane na dizajnu, sa centralnim fokusom na pametne uređaje i inteligentne usluge. Cilj kompanije je izgradnja mosta između ljudi i digitalnog sveta. Zahvaljujući jedinstvenoj kreativnosti, vivo pruža korisnicima sve ugodniji digitalan život. Vodeći se osnovnim vrednostima kompanije, koje uključuju Benfen*, sa fokusom na dizajn i korisničko iskustvo, kao i kontinuirano učenje i timski duh, vivo je implementirao strategiju održivog razvoja, sa vizijom da postane korporacija svetske klase, sa još većim fokusom na društvenu odgovornost.

  Okupljanjem i razvijanjem najboljih lokalnih talenata, sa ciljem pružanja vrhunskog kvaliteta, vivo je podržan kroz mrežu razvojno-istraživačkih centara, smeštenih u Šenženu, Donguanu, Nanđingu, Pekingu, Hangzou, Šangaju i Šijanu, fokusirajući se na razvoj najsavremenijih potrošačkih tehnologija, uključujući 5G, veštačku inteligenciju, industrijski dizajn, sistem za fotografisanje i druge nadolazeće tehnologije. vivo je takođe osnovao inteligentnu mrežu proizvodnih baza (uključujući ovlašćeni proizvodni centar), gde proizvodi približno 200 miliona pametnih telefona godišnje. Do sada, vivo je razgranao prodajnu mrežu u više od 70 zemalja i regiona i uživa poverenje više od 400 miliona korisnika širom sveta.

  * ,,Benfen” je pojam u kineskom jeziku koji opisuje stav raditi prave stvari na pravi način – što je idealan opis misije kompanije vivo, da gradi tehnologiju za opšte dobro.

  O novostima u kompaniji vivo možete saznati na vivo.com/rs 


  [1] Izveštaj o tržištu pametnih telefona firme Canalys, Q1 2022 – https://canalys.com/newsroom/global-smartphone-market-Q1-2022