Kompanije širom sveta su uvele striktne sigurnosne politike koje zbog svoje strukture, nivoa poverljivosti ili regulative, ne dopuštaju cloud sajber-bezbednosnu obuku. Kompanija Kaspersky je uživo predstavila svoj nagrađivani model Kaspersky Automated Security Awareness Platform (ASAP) kako bi pomogla poslovnim korisnicima da unaprede sajber-bezbednosne veštine svojih zaposlenih. Ova platforma funkcioniše i bez interneta, što nudi korisnicima potpunu kontrolu nad podacima i strukturom.

Prema nedavnom istraživanju koje je sprovela kompanija Kaspersky, u poslednje dve godine 77 odsto firmi širom sveta doživelo je makar jedan sajber incident, od kojih je većina bila uzrokovana ljudskim faktorom. Kompanije smatraju da je važno da preuzmu prevenciju kako bi sprečili sajber napade u budućnosti, tako što će implementirati specijalizovanu obuku za sve zaposlene, a ne samo za one koji su u IT sektoru.

Kaspersky Automated Security Awareness Platform je jedan od najefikasnijih alata za razvijanje bezbednosnih veština kod zaposlenih. Ova platforma je u upotrebi u više od 75 zemalja koje su uz pomoć nje uspele da unaprede sajber-bezbednosna znanja kod više od 2 miliona korisnika. Prema anketi koju je kompanija Kaspersky sprovela među svojim klijentima, više od 85 odsto ispitanika koji su završili ASAP obuku, potvrdili su da su nakon obuke postali obazriviji.

Kompanija Kaspersky nudi ASAP rešenje kao model koji se radi uživo, što znači da može biti instaliran unutar infrastrukture zaposlenog koristeći njegov server, tako da niko sa strane ne može da mu pristupi. Ovo je posebno važno za industrije koje zahtevaju maksimalnu poverljivost poput proizvodnje, zdravstva i državnog sektora.

ASAP rešenja pokrivaju sve glavne sajber-bezbednosne teme uključujući i industrijsku i informacionu bezbednost kod rada na daljinu. Kompanije koje su podvrgnute regulatornim zahtevima, kao što je NIS2 direktiva u Evropi, će se lakše pridržavati zahteva koji se odnose na obuku jer su svi zaposleni uključujući i više rukovodstvo u obavezi da prolaze treninge o sajber bezbednosti.

Kaspersky rešenja za podizanje svesti o digitalnoj pismenosti u različitim recenzijama su redovno visoko ocenjene. U poslednjem izveštaju „2024 Security Awareness & Training Tools Emotional Footprint“, Kaspersky Security Awareness program je ponovo prepoznat kao šampion, jer rezonuje sa korisnicima na emocionalnom nivou. Jednostavno korišćenje IT administracije, dostupnost i kvalitet rešenja za unapređenje veština navedeni su kao najbolje performanse koje ovaj model nudi.

„Veća digitalna pismenost je neophodna svim zaposlenima, bez obzira na organizaciju u kojoj rade. Kompanija Kaspersky obezbeđuje svim korisnicima pristup alatima za poboljšanje digitalne pismenosti, kako bi prepoznali i suprotstavili se sajber pretnjama. Ažuriranjem Kaspersky Automated Security Awareness Platform, sa opcijom instaliranja na lokalu, korisnici sada imaju iste funkcije kao i na cloud verziji, uz prednost pristupa bez interneta“, izjavila je Tatyana Shumaylova, marketing menadžerka u kompaniji Kaspersky.

Više o Kaspersky Automated Security Awareness Platform možete pročitati ovde.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.