Kompanija dm drogerie markt dobitnik Priznanja za razvoj lokalnog preduzetništva

  0
  Foto: Zoran Mirčetić

  Na tradicionalnoj dodeli Godišnjih nagrada Srpske asocijacije menadžera u okviru segmenta „Za podršku konkurentnijoj privredi“ kompaniji dm drogerie markt uručeno je Priznanje za razvoj lokalnog preduzetništva zahvaljujući uspešnoj realizaciji projekta dm inkubator.

  Ove godine, po prvi put, Srpska asocijacija menadžera (SAM) je u saradnji sa USAID Projektom za konkurentnu privredu dodelila specijalna priznanja kompanijama koje su tokom 2019. godine uložile posebne napore u promociju i razvoj prehrambene industrije, podizanje konkurentnosti u proizvodnji hrane, razvoj malih lokalnih preduzetnika, kao i uvođenje inovacija na tržištu. Tako je dm drogerie markt prepoznat kao vodeća kompanija koja je, realizacijom projekta dm inkubator, dala poseban doprinos razvoju lokalnog preduzetništva.

  „Projekat dm inkubator u okviru kojeg je 18 domaćih proizvođača dobilo jedinstvenu priliku da kroz dm drogerije plasira 57 proizvoda iz segmenta hrane i iz segmenta za negu i lepotu, pokrenuli smo kako bismo pružili podršku domaćim kompanijama različitog biznis formata. U našem asortimanu već ima preko 1.500 srpskih proizvoda, a ovim projektom želeli smo da stvorimo tržišne uslove i za ostale inovativne domaće proizvođače koji su im u redovnim okolnostima teško dostupni. Naš identitet temelji se na društveno odgovornom poslovanju i velika nam je čast što kao kompanija možemo da utičemo na privredni razvoj domaćeg tržišta. Naročito smo ponosni kada, kao u slučaju ovog Priznanja, potvrde našeg poslovanja dolaze upravo iz struke“, izjavila je Alexandra Olivera Korichi, direktorka dm drogerie markt Srbija i Severna Makedonija.

  Projekat dm inkubator kompanija dm drogerie markt pokrenula je 1. oktobra 2018. godine, u saradnji sa USAID Projektom za konkurentnu privredu, Razvojnom agencijom Srbije (RAS), Nacionalnim udruženjem za razvoj organske proizvodnje Serbia Organica i Fakultetom primenjenih umetnosti, sa ciljem da domaćim proizvođačima omogući da razviju i plasiraju svoje proizvode na policama dm-a, najvećeg drogerijskog lanca u Evropi. Uz pomoć mentora i stručnjaka iz oblasti prehrane, kozmetologije, asortimana, dizajna i marketinga, učesnici su radili na unapređenju svojih proizvoda i poslovanja, nakon čega su dobili priliku da osvoje kupce u preko 90 dm drogerija u zemlji.

  Priznanje za razvoj lokalnog preduzetništva SAM predstavlja dodatnu potvrdu biznis modela dm inkubatora koji je realizovan zahvaljujući uspešnom partnerstvu javnog i privatnog sektora.

  Nagrade Srpske asocijacije menadžera, koja okuplja preko 450 profesionalnih menadžera, dodeljuju se jednom godišnje sa ciljem afirmisanja kompanija, menadžera, obrazovnih institucija i novinara koji se zalažu za bolje uslove poslovanja, profesionalizaciju menadžerske struke, promociju etičkog i društveno odgovornog poslovanja kao i razvoj liderstva među mladima.