Komisija u Paraćinu donela rešenja o poništavanju izbora na tri biračka mesta

0
(BETAPHOTO/DRAGAN KARADAREVIC/MO)

Opštinska izborna komisija u Paraćinu usvojila je tri od pet prigovora na regularnost izbornog procesa i donela rešenja o poništavanju izbora na biračkim mestima Busilovac, Šavac i Mesna zajednica Centar tri.

“Konačnu odluku o tome da li se ponavljaju izbori na tim biračkim mestima donosi Upravni sud u postupcima po žalbi, ukoliko žalbe budu podnete. Žalba na jednu odluku komisije je već podneta”, izjavio je za agenciju Beta predsednik Opštinske izborne komisije u Paraćinu Andreja Nikolić.

Žalbe se podnose Upravnom sudu i ukoliko sud odbaci žalbu, izbori se ponavljaju na biračkim mestima Busilovac, Šavac i Mesna zajednica Centar tri. Ako izbori budu ponovljeni, rok za to je sedam dana.

Prema preliminarnim rezultatima izbora za odbornike Skupštine opštine Paraćin, najveći procenat glasova osvojila je lista “Aleksandar Vučić – za našu decu” (45,05 odsto), što je 28 odborničkih mandata, zatim lista “Saša Paunović – Sigurno napred”, (24,2 odsto) odnosno 15 mandata.

Sledi lista “Svi za Paraćin – Tomislav Šaletić”, sa 8,96 odsto glasova, odnosno pet mandata, lista “Zdrava priča – ti se pitaš”, 6,93 odsto i četiri odbornička mandata i na kraju lista “Ivica Dačić – Socijalistička partija Srbije”, sa 5,06 odsto osvojenih glasova, odnosno tri mandata.

Skupština opštine Paraćin ima 55 odborničkih mesta.

(Beta)